300 krava se povuklo kući nakon što se poslije šest dana prosvjeda obitelj Markić uspjela dogovoriti s ministrom.


Ministar Petar Čobanković je na pitanje našeg novinara u Vukovaru rekao da su utvrdili nepravilnosti u natječaju. Načelnik općine Semeljci Lončarević je zadovoljan jer su se krave maknule iz sela.

Vezani članci Slika nije dostupna Krave i dalje 'prosvjeduju', a mještanima ne smetaju Slika nije dostupna S kravama prenoćili ispred općine: Ne idemo odavde!

Jedan od sinova markić je kazao da su jučer bili kod ministra doma koji im je prenio informaciju da je DORH nakon izvida odlučio ukinuti sve sporne ugovore te će država tužiti Općinu i sve odgovorne. Mladi Markić je rekao da će i oni podnijeti tužbu. Zahvaljuju svim mještanima koji su im bili potpora.

Načelnik Grga Lončarević kaže da mu je drago da su otišli jer su se riješili tog nereda i neugodne situacije gdje su krave ljudima bile pod prozorom. Oni nisu dobili nikakvu odluku, a Hrvatska je vlasnik zemlje pa njima i prepušta odluku.

'Drago mi je da su otišli. Ako je to iznuda, onda je jasno kakvu to poruku šalje', rekao je načelnik Grga Lončarević.

Podsjetimo, ispred općine Semeljci kod Đakova poljoprivrednik Stipo Markić u znak prosvjeda doveo je 300 krava pred općinu, ali i svojih 12-ero djece.

Obitelj optužuje seoskoga načelnika Grgu Lončarevića da je protuzakonito pogodovao trojici poljoprivrednika da dobiju u zakup zemlju koju su oni do sada obrađivali. Kako su ostali bez zemlje, Markićevi su gladnu stoku doveli pred općinu da ondje pase travu. Ozbiljne optužbe načelnik općine je odbacio, tvrdeći da je radio u skladu sa zakonom.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju