Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon šest dana

300 krava i 12-ero djece idu kući: Obitelj Markić se dogovorila s ministrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
300 krava se povuklo kući nakon što se poslije šest dana prosvjeda obitelj Markić uspjela dogovoriti s ministrom.

Ministar Petar Čobanković je na pitanje našeg novinara u Vukovaru rekao da su utvrdili nepravilnosti u natječaju. Načelnik općine Semeljci Lončarević je zadovoljan jer su se krave maknule iz sela.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Posjet Đakovu Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: "Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja" Slika nije dostupna Država im uzela zemlju 'Ja nisam znao do sada gdje živim. Kada sam jučer slušao ministra i njegove priče, to nije normalno'

Jedan od sinova markić je kazao da su jučer bili kod ministra doma koji im je prenio informaciju da je DORH nakon izvida odlučio ukinuti sve sporne ugovore te će država tužiti Općinu i sve odgovorne. Mladi Markić je rekao da će i oni podnijeti tužbu. Zahvaljuju svim mještanima koji su im bili potpora.

Načelnik Grga Lončarević kaže da mu je drago da su otišli jer su se riješili tog nereda i neugodne situacije gdje su krave ljudima bile pod prozorom. Oni nisu dobili nikakvu odluku, a Hrvatska je vlasnik zemlje pa njima i prepušta odluku.

'Drago mi je da su otišli. Ako je to iznuda, onda je jasno kakvu to poruku šalje', rekao je načelnik Grga Lončarević.

Podsjetimo, ispred općine Semeljci kod Đakova poljoprivrednik Stipo Markić u znak prosvjeda doveo je 300 krava pred općinu, ali i svojih 12-ero djece.

Obitelj optužuje seoskoga načelnika Grgu Lončarevića da je protuzakonito pogodovao trojici poljoprivrednika da dobiju u zakup zemlju koju su oni do sada obrađivali. Kako su ostali bez zemlje, Markićevi su gladnu stoku doveli pred općinu da ondje pase travu. Ozbiljne optužbe načelnik općine je odbacio, tvrdeći da je radio u skladu sa zakonom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene