Marihuana u 6 paketića (Foto: Screenshot)
Marihuana u 6 paketića (Foto: Screenshot)

U utorak su na području zagrebačke Dubrave, za vrijeme autoophodnje, policijski službenici PU zagrebačke zaustavili 28-godišnjaka koji je predao crnu vreću za smeće za koju je rekao da je puna duhana, no ispostavilo se da je zapravo puna - marihuane.


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. 

Vezani članci Marihuana u Zadru (Foto: PU zadarska) Pao diler iz Zadra: Maloljetnik mu drogu čuvao, prepakiravao i nosio na dogovorene adrese U vozilu pronađeni kokain i marihuana (Foto: PU zagrebačka) - 1 Pao zagrebački diler: U Golfu prepakiravao i skrivao drogu, policija pronašla kokain i marihuanu

Mladić je zaustavljen u vožnji automobila Škoda Felicia zagrebačkih registarskih oznaka te je nakon što je sadržaj vreće razotkriven odveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. 

Priznao je da se ne radi o duhanu, već o marihuani pakiranoj u šest manjih paketa pojedinačne težine oko jedan kilogram. 

Slijedom toga, u nastavku kriminalističkog istraživanja policijski službenici pretražili su kuću kojom se koristi osumnjičeni, a u kojoj su pronašli ukupno 94,95 grama heroina, 4547 grama marihuane, digitalnu vagu s tragovima heroina, vrećice za pakiranje droge te 99 kilograma duhana, kao i stroj za usitnjavanje duhana, priopćili su iz PU zagrebačke. 

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.