Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila jetru iz Njemačke

Djevojčica operirana, stanje stabilno, ali neizvjesno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući Eurotransplantu, europskoj organizaciji za razmjenu organa, noćas oko tri sata na KB Merkur stigla su nova jetra. Transplantacija koja je započela još rano jutros završena je, a liječnici objašnjavaju kako je voma teško prognozirati daljni tijek njezinog zdravstvenog stanja.

Mihaela Žmuk, 11-godišnjakinja koju je u subotu, u Lužanu Biskupečkom kraj Varaždina, poklopio gol težak 100 kilograma, od ranog jutra bila  je na operaciji na kojoj su joj liječnici presadili novu jetru koja je noćas stigla iz Njemačke. Dobra je vijest da je novi organ stigao unutar 48 sati, otkako je djevojčici izvađena jetra, koja je prsnula nakon snažnog udarca koji je zadobila. No Branislav Kocman voditelj odjela za transplantaciju kaže kako je operacija bila veoma zahtjevna zbog čega je dugo trajala te navodi kako je teško prognozirati zdravstveno stanje djevojčice. Potrebno je čekati dulje vrijeme kako bi se utvrdilo hoće li organizam prihvatilti novi organ ili ne, a operiranoj djevojčici oštećeni su od udarca i drugi vitalni organi, pa su liječnici veoma oprezni s prognozama.

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Slika nije dostupna Izvadio jetru na stol! Zagrebački kirurg izveo nevjerojatnu operaciju!

>> Djevojčica ostala bez jetre, hitno joj treba transplantacija

Iako su iz Općine još jučer obećali da će maknuti sporne golove kako još netko ne bi nastradao, oni se još uvijek nalaze na istom mjestu. Gol koji je pao na djevojčicu i dalje je polegnut i netaknut. Sporno je i to tko je vlasnik zemljišta te tko je odgovoran za golove.

Zahvaljujući Eurotransplantu, udruzi čija je Hrvatska članica, jetra za Mihaelu iz Njemačke su stigla oko pola tri ujutro. S obzirom da je donor bila muška osoba stara 36 godina, organ se prvo trebao prilagoditi djevojčici. Zahtjevna transplantacija trajala je više od sedam sati. Liječnici za sada ne žele ništa prognozirati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene