Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Michael Kracke, slobodni novinar iz Njemačke i Richard Quest jedan od najboljih CNN-ovih novinara ovogodišnji su dobitnici "Zlatne penkale" - godišnje nagrade koju Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dodjeljuje inozemnim turističkim novinarima za najbolji objavljeni pisani materijal i televizijsku reportažu.


"Zlatne penkale" večeras su im na prigodnoj svečanosti, održanoj na Crvenom otoku kraj Rovinja, uručili državni tajnik u Ministarstvu turizma RH Zdenko Mičić i direktor HTZ-a Niko Bulić.

Vezani članci HND Nove osude Plenkovićevih izjava: I Europska federacija novinara uputila kritiku premijeru Zgrada HRT-a Sindikat i HND oštro osudili Milanovićev napad na novinare HRT-a: "Nismo Yutel, obratite se Kazimiru Bačiću"

Kako je obrazloženo na svečanosti, Michael Kracke "Zlatnu penkalu" je dobio jer je tijekom prošle godine organizirao više studijskih putovanja u Hrvatsku i napisao brojne reportaže.

Richard Quest "Zlatnu penkalu" je dobio jer je u reportaži emitiranoj na CNN-u, na spontani i realan način predstavio ljepote i jedinstvenost Dubrovnika kao turističkog odredišta koje bi se dopalo svakom svjetskom turistu.

Na večerašnjoj svečanosti na Crvenom otoku također je nagrade "male penkale" i priznanja dobilo još 36 inozemnih novinara, koji su pisali o hrvatskom turizmu i ljepotama Hrvatske, kao sve prestižnijeg turističkog odredišta.

Pored državnog tajnika u Ministarstvu turizma Zdenka Mičić i
direktora HTZ-a Nike Bulića svečanosti na Crvenom otoku nazočio je i inozemne novinare pozdravio istarski župan Ivan Jakovčić.

Za inozemne turističke novinare koji borave u Hrvatskoj njihovi su domaćini, Istarska turistička zajednica i rovinjska tvrtka Maistra,
pripremili bogat program - danas su obišli Brijune, a sutra će
posjetiti Grožnjan, i nekoliko istarskih vinara.