Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zdrav papak daje i do 10 posto više mlijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sezona je otvorene obuće, ali i gužve u salonima za pedikuru. Izgled peta i noktiju nije važan samo ženama. Na svoga pedikera u dugačkome redu čekaju i krave u Slavoniji.Dokazano je da zdrav papak daje i do 10 posto više mlijeka.

Milkin je papak u sigurnim rukama. Krešo je zanat ispekao u Njemačkoj. Uža specijalnost-kravlji papci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stočar zaradio kaznu Šetnja sa suprugom i psom skrenula neočekivanim putem kad ga je krava bacila u zrak: ''Ne bih više u polje s kravama'' Spašena krava Bircan svaki život VIDEO I Bircan je spašena ispod ruševina: Pogledajte emotivnu reakciju vlasnice, hranila ju je svaki dan

- Na početku su mi se svi smijali. Sad se više nitko ne smije. Sad vide da je to ozbiljan posao, kaže Krešo Bašić, pediker za krave.

Pedikura kravljih papaka stoji 75 kuna. Toliko otprilike košta i pedikura ljudskih nogu. No, to nije jedina sličnot. Kao u pravom salonu, i Krešine klijentice se opuštaju uz glazbu.

Naravno, estetika nije jedini razlog zbog kojega pediker Krešo ima pune ruke posla.

- Ovdje imamo jednu od tih bolesti. To je trulež. Ako se ona ne sanira, ona se širi, te krava doživljava velike bolove, ne može jesti. Znači daje manje mlijeka, rekao je Krešo Bašić.

S uređenim papcima Milka će svome gazdi na godinu zaraditi oko dvije i pol tisuće kuna više. Zato ju on i časti pedikurom. Zadovoljni svi, gazda, Milka, a i Krešo. U dvije godine uredio je oko 13 tisuća papaka.

- Mogu samo reći da je lakše raditi s kravama nego s ljudima i zato mi je posao i dalje zanimljiv, dodaje Krešo Bašić.

Milka ima zdrav papak, što znači da je Krešo obavio svoj zadatak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene