Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završen štrajk vozača kamiona u Indiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski vozači kamiona završili su svoj opći štrajk nakon što su u pregovorima s vladom uspjeli ishoditi snižavanje cijena cestarina i ispunjavanje ostalih zahtjeva, objavio je čelnik njihova sindikata.

"Svi problemi su riješeni", rekao je Charan Singh Lohara, predsjednik sveindijskog sindikata prijevoznika, koji predstavlja gotovo pet milijuna vozača kamiona u Indiji.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti Jahorina ni Bosna nije što je bila Cijene na skijalištima u susjednoj zemlji odletjele u nebo! "Sad je trenutak da hitno reagiramo"

Kamiondžije su bile u štrajku od srijede što je uzrokovalo rast cijena voća i povrća u zemlji. Završetak štrajka donio je olakšanje indijskoj vladi koja se već bori s najvišom inflacijom od 1995. godine. 

Sličan štrajk je prije četiri godine usporio gospodarski rast Indije, poremetivši isporuke namirnica i materijala te značajno smanjivši prodaju dizelskog goriva.

Lohara je rekao da je vlada pristala vratiti cijenu cestarina na razinu iz 2007. godine i pozvala naftne kompanije da jeftiniju vrstu dizela učine dostupnom na svim crpkama u Indiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene