Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završen Festo 2008. dodjelom Zlatnih zvona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodjelom nagrada Zlatno zvono u 13 kategorija sinoć je u Opatiji završen 16. festival tržišnog komuniciranja "Festo 2008". Najuspješnijom agencijom ovogodišnjeg festivala po broju i značenju dobivenih nagrada proglašena je agencija Bruketa i Žinić, a slijede McCann Erickson i BBDO.

Zlatno zvono za TV oglas dobio BBDO ZAGREB za djelo "I muškarci nešto zaslužuju", naručitelja Karlovačke pivovare. Zlatno zvono za radio oglas i seriju radijskih oglasa dobili su Bruketa i Žinić za djelo "Halucinacija", naručitelja Renault Nissan Hrvatska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U KATOLIČKU MISIJU OD BREZNIČKOG HUMA DO KENIJE Hrvatsko zvono na putu u Afriku Slika nije dostupna Dar za Papu Ovo je zvuk koji će čuti Sveti Otac u Sarajevu

Najboljim novinskim oglasom proglašeno je djelo "Kontura" McCann Ericksona za naručitelja Bistra/Coca Cola Company dok je najbolja serija novinskih oglasa "Samo bitno" iste agencije za Večernji list. Zlatno zvono za vanjski oglas dobila je Status grupa za djelo "Transportno vozilo Tim kabel" naručitelja Tim kabel.

U kategoriji sredstava izravne komunikacije najboljom je proglašen rad Tridvajedan tržišnih komunikacija "Brachia aroma" za Brachia p.z., a u kategoriji interaktivnog oglašavanja "Gradske zidine Dubrovnika" Netipičnog laboratoriuma za naručitelja Društvo prijatelja dubrovačke starine.

Zlatno zvono za "event" dobila je agencija Da! za organizaciju događaja "Snježni kralj i snježna kraljica" za Hrvatski skijaški savez.

U skupinama serija tv oglasa, serija vanjskih oglasa i cjelovita kampanja Zlatna zvona nisu dodijeljena.

Istodobno su objavljeni i dobitnici Srebrnih i Brončanih zvona po skupinama i podskupinama. Posebna priznanja dobili su crtač knjiga snimanja Hrvoje Ružić i vođa snimanja Nikola Barišić.

Na festivalu je sudjelovalo 900 predstavnika oglašivača, marketinških agencija, medija i gospodarstvenika iz 14 zemalja. Za nagrade su konkurirala 323 rada, 23 posto više nego lani, a najviše je radova prijavljeno u kategorijama sredstva izravnog komuniciranja, tv-spot i novinski oglas.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene