Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo istraživanje

Zapošljavanje mladih majki pomaže u povećanju produktivnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo istraživanje pokazalo je kako su zaposlene majke vrlo važne, kako za gospodarski razvoj, tako i za samu tvrtku u kojoj rade.

Majke koje se vraćaju na posao nisu samo ključ gospodarskog razvoja, već su važne i na razini tvrtki, izjasnili su se ispitanici u najnovijoj anketi tvrtke Regus, provedenoj na 26 tisuća poslovnih ljudi u više od 90 zemalja. Ispitanici kažu da im zapošljavanje mladih majki pomaže u povećanju produktivnosti, kroz smanjenje troškova za obuku i zapošljavanje.

Pročitajte i ovo Fali radnika za sezonu Tko će raditi? Poslodavci na velikim mukama u potrazi za radnicima: "Plaćeno mi je dosta toga pa zaradim 400 eura više nego u Srbiji" Ilustracija Promjene Kraći radni tjedan - da, ali uz ključan uvjet: Radnicima je jedna mogućnost postala jako bitna

Ovakav rezultat potvrđuje prethodno istraživanje tvrtke Regus koje je pokazalo kako 56 posto tvrtki u svijetu cijeni majke koje se vraćaju na posao uz skraćeno radno vrijeme jer im donose vještine i iskustvo koje je trenutno teško pronaći na tržištu, dok 72 posto smatra kako tvrtke koje zanemaruju taj model propuštaju značajan i vrijedan dio baze potencijalnih zaposlenika.

>> Za zaposlene majke: Posebna dostava izdojenog mlijeka

S obzirom da se vlasti slažu kako je veći broj žena u zaposlenoj populaciji ključan za održavanje i poticanje rasta, potrebno je promijeniti njihovo mišljenje kako će izgubiti posao nakon rođenja djeteta, stoji u priopćenju tvrtke Regus. Zanimljivo je da je najmanje ispitanika kao ključnu mjeru za olakšavanje povratka žena na posao nakon rođenja djeteta izabralo dodatne dane godišnjeg odmora, ističući kako su potrebne radikalne promjene u radnim navikama, a ne dodatni dani odmora.

Radnici u Hrvatskoj kao ključne mjere za poticanje žena da se vrate na posao nakon rođenja djeteta ističu mogućnost rada bliže mjestu stanovanja (87 posto), fleksibilno radno vrijeme (87 posto), jaslice u blizini radnog mjesta (78 posto), mogućnost odabira videokonferencije umjesto putovanja, barem u nekim slučajevima (63 posto), skraćeno radno vrijeme (46 posto), samo 30 posto ispitanika smatra kako su dodatni dani godišnjeg odmora rješenje za povećanje broja majki koje se vraćaju na posao.  Da zapošljavanje mladih majki može povećati produktivnost smatra 58 ispitanih radnika. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene