Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Wall Mart napušta njemačko tržište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći svjetski lanac maloprodaje, američki Wall Mart, svoje posustalo njemačko poslovanje prodaje grupaciji Metro, priopćeno je u petak iz te njemačke kompanije.

Metro će kupiti 85 supermarketa Wall Marta u Njemačkoj, koji su s više od 11.000 zaposlenika prošle godine ostvarili prodaju od oko dvije milijarde eura. Iz Metroa je objavljeno da očekuju pozitivan financijski učinak te transakcije, no nisu objavljeni financijski detalji toga posla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobrodošle padaline Slijedi kišno razdoblje Slika nije dostupna Pustio iskrenu suzu VIDEO: Američki voditelj zaplakao na vijest o ubojstvu bin Ladena

"Tom akvizicijom popunjavamo mrežu naših trgovina i pojačavamo prisutnost na njemačkom tržištu. Također pokazujemo da poslovanje supermarketa smatramo učinkovitim oblikom prodaje", rekao je Hans-Joachim Korber, izvršni direktor Metroa.

Grupa Metro jedan je od najvećih međunarodnih maloprodajnih lanaca. Kompanija posluje u 30 zemalja i zapošljava oko 250.000 radnika. U 2005. ostvarila je prodaju u visini 55,7 milijardi eura.

Lanac Wall Mart, koji je na njemačko tržište ušao 1989. kupivši lanac trgovina Wertkauf, u posljednja je tri mjeseca u Njemačkoj zatvorio najmanje tri trgovine zbog pada prodaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene