Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sklopila kupoprodajne ugovore

Vlada pomaže drvoprerađivačkoj industriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je Vlada današnjom odlukom omogućila sklapanje desetogodišnjih kupoprodajnih ugovora za isporuku drvne sirovine kojom gospodare Hrvatske šume.

Odlukom se preporuča Hrvatskim šumama da s tvrtkama iz drvoprerađivačke industrije, kao i tvrtkama koje u preradu drva i proizvodnju namještaja ulože najmanje 40 milijuna eura sklope desetogodišnji kupoprodajni ugovor, s mogućnošću produženja, za isporuku drvne sirovine.

Takvi ugovori daju sigurnost onima koji rade taj posao, ali i onima koji žele uložiti, istaknuo je na sjednici Vlade potpredsjednik i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić.

Vlada je s današnje sjednice Saboru uputila prijedlog izmjena Zakona o rudarstvu koje fizičkim i pravnim osobama koje se natječu za koncesije treba omogućiti da lakše dođu do potrebne dokumentacije.

Tako će ponuđači, umjesto dosadašnje obveze da uz ponudu za koncesiju za eksploataciju mineralnih sirovina dostavi dokaz da ponuđač nema nepodmirenih dugovanja s osnova nezakonite eksploatacije, ubuduće trebati dostaviti očitovanje Državnog odvjetništva i Državnog inspektorata da se protiv ponuditelja ne vode postupci za nezakonito istraživanje i/ili eksploataciju mineralnih sirovina.

Izmjenama se rudarskim gospodarskim subjektima koji imaju važeće rješenje o odobrenju eksploatacijskog polja i za njega su ishodili koncesiju za eksploataciju, a koje nisu bez svoje krivnje otkopale ili pridobile potvrđene količine rezervi mineralne sirovine, omogućuje produženje koncesije za eksploataciju do roka za izvođenje rudarskih radova.

Time se omogućuje očuvanje radnih mjesta i nastavak poslovanja, a bez nepotrebnih prekida u izvođenju rudarskih radova, objašnjava ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene