Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Federalna Vlada je konzociju Ina-MOL 2006. prodala 67 posto vlasničkog udjela u Energopetrolu. Ostao joj je paket s 22 posto vlasničkoj udjela za čiju kupnju se nitko nije javio.


Vlada Federacije BiH nije uspjela prodati paket s 22 posto vlasničkog udjela u tvrtki Energopetrol, koja je u većinskom vlasništvu konzorcija Ina-MOL, jer se nije pojavio nijedan zainteresirani kupac, prenosi u petak sarajevsko "Oslobođenje".

Vezani članci Koronavirus u BiH Federacija BiH ponovno proglasila epidemiju, Republika Srpska najavila pooštravanje mjera: "Situacija je nepovoljna" Hitna pomoć na Jarunu (Foto: Dnevnik.hr) Tragedija na Jarunu: Utopio se kupač, Hitna ga dugo pokušala reanimirati no nije mu bilo spasa

Radi se o 1.215.111 dionica pojedinačne cijene 6,80 konvertibilnih maraka (3,74 eura). Dionice su bile ponuđene na prodaju na sarajevskoj burzi u srijedu, ali zainteresiranih kupaca nije bilo.

Direktor Agencije za privatizaciju FBiH Šuhret Fazlić najavio je kako se od prodaje ipak neće odustati. "Odlučit ćemo hoćemo li opet pokušati prodati sve dionice u jednom paketu ili ćemo ih podijeliti na nekoliko manjih paketa", kazao je Fazlić dodajući kako će to ovisiti i o stajalištu većinskog vlasnika i malih dioničara.

Tri mjeseca do prodaje Energopetrola

Nakon što je konzorciju Ina-MOL 2006. godine prodala 67 posto vlasničkog udjela u Energopetrolu, federalna je vlada zadržala 22 posto dionica u toj tvrtki. Preostalih 11 posto u vlasništvu je malih dioničara.

Hrvatsko-mađarski konzorcij je za kupnju Energopetrola ponudio 112,5 milijuna eura. Od toga je 37,5 milijuna eura bilo namijenjeno preuzimanju većinskog vlasničkog udjela dok se ostatak odnosio na investicije koje ni do danas nisu u cjelosti realizirane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook