Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema zainteresiranih

Vlada FBiH nije uspjela prodati udjel u Energopetrolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Federalna Vlada je konzociju Ina-MOL 2006. prodala 67 posto vlasničkog udjela u Energopetrolu. Ostao joj je paket s 22 posto vlasničkoj udjela za čiju kupnju se nitko nije javio.

Vlada Federacije BiH nije uspjela prodati paket s 22 posto vlasničkog udjela u tvrtki Energopetrol, koja je u većinskom vlasništvu konzorcija Ina-MOL, jer se nije pojavio nijedan zainteresirani kupac, prenosi u petak sarajevsko "Oslobođenje".

Pročitajte i ovo Gliser, ilustracija očevid u tijeku Teška nesreća u Istri: Mladi Talijani unajmili gliser pa naletjeli na kupača, hitno je prevezen u bolnicu Slika nije dostupna Problemi u BiH SDA odbacila HDZ-ov prijedlog izmjena izbornog zakona: "To je protuustavni popis želja"

Radi se o 1.215.111 dionica pojedinačne cijene 6,80 konvertibilnih maraka (3,74 eura). Dionice su bile ponuđene na prodaju na sarajevskoj burzi u srijedu, ali zainteresiranih kupaca nije bilo.

Direktor Agencije za privatizaciju FBiH Šuhret Fazlić najavio je kako se od prodaje ipak neće odustati. "Odlučit ćemo hoćemo li opet pokušati prodati sve dionice u jednom paketu ili ćemo ih podijeliti na nekoliko manjih paketa", kazao je Fazlić dodajući kako će to ovisiti i o stajalištu većinskog vlasnika i malih dioničara.

Tri mjeseca do prodaje Energopetrola

Nakon što je konzorciju Ina-MOL 2006. godine prodala 67 posto vlasničkog udjela u Energopetrolu, federalna je vlada zadržala 22 posto dionica u toj tvrtki. Preostalih 11 posto u vlasništvu je malih dioničara.

Hrvatsko-mađarski konzorcij je za kupnju Energopetrola ponudio 112,5 milijuna eura. Od toga je 37,5 milijuna eura bilo namijenjeno preuzimanju većinskog vlasničkog udjela dok se ostatak odnosio na investicije koje ni do danas nisu u cjelosti realizirane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene