Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći SDP-ov tajkun Damir Vrhovnik vodio je brodogradilište Viktor Lenac u vrijeme kad je umalo propalo, ali sudski je oslobođen krivnje.


Račun su platili porezni obveznici. Nedavno je zaključen šest milijuna eura vrijedan posao za talijanskog naručitelja koji financijski podupire i državni proračun. Je li Lenac doista na suhom? Zbog pohlepe bivših vlasnika ovi su radnici skoro završili na ulici, njih oko 650. 2003. Viktor Lenac, pada u stečaj nakon dvije godine promašenih investicija i počinje agonija.

Vezani članci Ivan Čermak General Čermak ima velike planove za bivše Kerumove nekretnine: "Mislimo napraviti ekskluzivu na svjetskom nivou" Slika nije dostupna 'Preuredili' talijanski brod za 16 milijuna eura

'Posla je bilo, radilo se, da je bilo malo više političke volje u ono vrijeme možda bi se stečaj izbjegao', rekao je Milovan Stanišić, radnik Viktora Lenca. I tako pet godina s plaća od šest i više tisuća kuna, palo se na minimalac. 'Bile su dobre plaće, poslije smo jedva preživljavali u stečaju, sad smo opet na pozitivi', rekao je Đuro Glumac, radnik V. Lenca. A pozitiva je od travnja prošle godine. Izlaz iz stečaja. Zahvaljujući pomoći države od 300 i više milijuna kuna.

'Ono što još više veseli je da su velike firme, svjetske, prepoznale Lenac kao jedno zdravo i dobro brodogradilište što je rezultiralo dovođenjem SAIPEM-ove platforme', rekao je Robert Škifić, predsjednik Uprave Viktor Lenca. Posla je sve više, pa se zapošljavaju i novi, mladi radnici. 'Mislim da nisam pogriješio što sam prešao u Lenac, ja bar tako smatram da nisam pogriješio, dobro je za sada', rekao je radnik Đani Grgić. Bivše poslovodstvo oslobođeno je svih optužbi. Povelik ceh platili smo svi mi, porezni obveznici, kao i obično. U cijeloj priči bar veseli činjenica da su radna mjesta sačuvana i da dvije i pol tisuće ljudi nije gladno.