Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

A s dobrom hranom ide i dobro vino. Istarski vinari slave svjetski dan vina. U 80 vinskih podruma pripremili su dobrodošlicu brojnim posjetiteljima koji su testirali najbolje istarske sorte. Svoje oduševljenje nisu skrivali ni posjetitelji ni vinari.


Šest vinskih cesta s više od 80 vinskih podruma diljem Istre danas je pohodilo na tisuće gostiju, a vinari su pazili da nijedna čaša ne bude prazna. Gosti su pak, pazili da ne pretjeraju.

Vezani članci Slika nije dostupna EK: Hrvatski vinari smiju koristiti ime teran, Slovenija "duboko razočarana" odlukom Slika nije dostupna Vinistra proslavila svoj 20 rođendan!

Svjetski dan vina svake je godine drugačiji. Ove, uz testiranje najboljih istarskih sorti, prevagnuli su ples i zabava. 'Vidite i sami da su ljudi zadovoljni. Mislim da je zabava ovdje zagarantirana', kazao je vinar Bruno Trapan. 'Ako se nastavi ovim tempom, ja ću biti zadovoljan do kraja današnjeg dana', dodao je njegov kolega Sergio Bile.

Današnja degustacija dobro se odrazila i na prodaju. Prosječno po osobi svaki vinar proda dvije boce. U konačnici se ta brojka penje i do nekoliko stotina. 'To je jedan odličan način promidžbe', smatra Bile. 

Istra koja se nalazi na samom vrhu proizvodnje kvalitetnih vina, postala je prepoznatljiva i sve traženija vinska destinacija. Mnogi današnji posjetitelji već priželjkuju svoj povratak. A tomu se nadaju i vinari budući da je svake godine broj posjetitelja sve veći.