Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stali na kraj online prevarama?

VIDEO: Kraj neovlaštenog korištenja kartice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmišljena je nova kreditna kartica, kojem se želi stati na kraj online kupovnim prevarama.

Kartica nazvana CodeSecure, zapravo je jednake veličine kao i obična kartica, ali na sebi ima mini tipkovnicu i zaslon, pomoću kojeg se prilikom svake online kupovine unose varirajuće sigurnosne zaporke. Kako dosad nije postojao sustav koji bi provjeravao je li kartica prava ili lažna i pripada li ona stvarnom korisniku ili kradljivcu prilikom kupovine, uveden je navedeni novitet s mini tipkovnicom i zaslonom.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Niste zadovoljni proizvodom koji ste naručili online? Imate pravo na povrat novca, a doznajte i kako ćete ga ostvariti Ilustracija policija traži počinitelja Prijavila se za kredit od 2000 eura, a onda su je tražili pozamašne uplate: Zbog lažnog oglasa ostala bez nekoliko stotina eura

Kartica u sebi ima i mini bateriju, koja traje do tri godine, a koristi se na način da korisnik na zaslon putem tipkovnice unese svoj PIN te dobije zaporku u obliku niza brojki i slova, kako bi potvrdio online kupnju. karticu će moći koristiti samo osoba koja zna PIN, a iz kompanije Visa, koja ju je napravila u suradnji s tvrtkom Emue Technologies, tvrde kako je njihov novi sustav puno bolji od dosadašnjeg i da će spriječiti bilo kakvo neovlašteno korištenje kreditnih kartica.

Testiranje kartice provedeno je u Velikoj Britaniji, Turskoj, Izraelu, Švicarskoj i Njemačkoj. Korisnici bankarskih usluga mogu očekivati nove kartice u roku od nekoliko mjeseci, ili po istjeku njihovih trenutnih bankovnih kartica.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene