Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odustali od turizma

VIDEO: Grad u kojem se gradi punom parom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni grad Bakar velikim koracima grabi prema tituli grada s najvećom poduzetničkom zonom.

Otkad je sredinom prošloga stoljeća izgradnja koksare prekrasnom zaljevu uništila svaku nadu u razvijanje turizma, shvatili su da se moraju prihvatiti drugačijeg posla. Gotovo da i nema trenutka kada strojevi na nekom od gradilišta u Industrijskoj zoni Bakar miruju.

Pročitajte i ovo Prijelomi zbog projekta u Bakru - 1 Veliki problemi Opsadno stanje u gradu na Jadranu, mještani ljutiti: "Petero je ljudi zatražilo pomoć u KBC-u" Dorjan Curač, Bakar Aktivisti zadovoljni Epilozi rubrike Poziv Dnevnika Nove TV: Jedni odustali od odcijepljenja, drugima kaznene prijave

'U ovome trenutku su već u izgradnji dva nova poslovna subjekta, a već njih desetak je u različitim fazama priprema dokumentacije za izgradnju. Ulažemo ogromna sredstva, daleko veća nego što uprihodujemo iz industrijske zone jer smatramo da u ovome trenutku ulagat u infrastrukturu, u pripremu terena za buduće poslovne subjekte je jedino što nas može izvući iz krize', kazao je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić. Dva i pol milijuna kvadrata već je sretno zauzeto, a još tri i pol milijuna je u nekoj od pripremnih faza.

Prepoznaju to i tvrtke. Uz izvrstan geostrateški položaj te sjajnu cestovnu, željezničku. ali i morsku povezanost stalno se traže nova poboljšanja. Doveden je tako plin, u izgradnji je i novi vodovod. A bez svega toga u današnje je doba teško uspješno poslovati i napredovati.

'Najbitnija je infrastruktura. Autoput je udaljen par kilometara odavde i njime smo povezani s našim kupcima u cijeloj Hrvatskoj, povoljniji je bio teren i svi potrebni energenti su lako dostupni', izjavio je Mihael Palić, izvršni direktor Agro Rijeka. Bakarska bi industrijska zona uskoro mogla dobiti i mnogobrojne servise koji bi svima zaposlenima u njoj olakšali ne samo posao, nego i život.

'Planiramo u našoj budućoj poslovnoj zgradi dovest i banku, i Finu i vrtić i sve ono što je djelatnicima, poslovnim subjektima potrebno', kaže direktor Industrijske zone Zorko Badanjak. U zoni trenutačno ima 3260 radnih mjesta, a nadaju se skorom otvorenju njih još 1500.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene