Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mali poduzetnik

VIDEO Evo kako ovaj dječak (14) zarađuje na tisuće kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A sada ćete vidjeti dječaka kojemu džeparac nije potreban - jer zarađuje tisuće kuna! A tek mu je 14 je godina! Ivan Kolić iz Velike Pake kraj Karlovca bavi se uzgojem pčela, a ono što je počelo kao hobi, preraslo je u ozbiljan posao.

Za 14-godišnjeg Ivana pčele su izvor velike zarade. Iako je tek završio osnovnu školu, a brine se o 69 košnica i proizvodi med. „Lijepo je vidjet maticu u košnici, vidjet kako nose pelud“, kaže Ivan.

Pročitajte i ovo Vandal oštetio 22 košnice - 1 Procjena štete u tijeku Vandal u Istri uništio košnice s više od milijun pčela: "Svi krovovi, sve košnice deformirane, podignute..." Slika nije dostupna Na rubu živaca Hrvatski proizvođači "tekućeg zlata" na koljenima: "Zima, kiša, snijeg, potres... Ove su godine pretrpjeli jako velike štete i iscrpili su se financijski"

Ali hobi kojim se bavi nije nimalo bezopasan. "Pikaju me, al većinom su mirne. Kad je gužva, kad se gnjave pčelice, onda šire miris“, kaže Ivan. Njegov glavni kritičar, ali i "krivac" za njegovu zanimaciju, je djed Nikola. "Bio je jako uporan, i tako, evo do čega je došao mali“, kaže ponosno djed.

Pčelarstvo se u obitelji Kolićevih prenosi s koljena na koljeno. "Proizvodimo med, pelud, propolis, vosak“, nabraja Ivan.
Zarađuju oko 80 tisuća kuna na godinu! Unosan posao Ivan vodi gotovo samostalno. “Kupio sam od prodaje meda vrcaljku, stol za otklapanje, sad planiram ovu prostoriju urediti kao kušaonu i vrcaonu", kaže Ivan.

>> Slatki biznis: Evo kako su bespovratno dobili 170.000 eura!

Djed Nikola ponos ne skriva. „Hvala mu na svemu, drži se tako i ostat ćeš čovjek!", kaže djed. Prošle godine proizveo je i prodao dvije tone meda. Dok njegovi vršnjaci uživaju u suncu i odmoru, mladi poduzetnik marljivo radi i brine o svojim pčelama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene