Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prinos od 10 posto

Investicijski fondovi kao najsigurniji način štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učeći na vlastitim pogreškama građani s viškom novca ne ulažu u dionice koje su od početka krize izgubile i 60 posto vrijednosti.

Građani su zbog krize počeli tražiti manje rizične načine ulaganja, pa su od početka krize procvat doživjeli novčani investicijski fondovi, piše Novi list. Dodaje da je na kraju lipnja 21 novčani investicijski fond u Hrvatskoj prikupio ukupno 8,45 milijarda kuna. To je gotovo dvostruko veći iznos u odnosu na 4,64 milijarde s koliko su raspolagali 12 mjeseci ranije, prema najnovijem polugodišnjem izvješću Hanfe.

Pročitajte i ovo Ilustracija kako do novca ANKETA Jeste li za izazov 52 tjedna? Kreće se s jednim eurom... Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode

>> Trećinu novca uložiti u dionice, drugu u zlato, treću oročiti

Novčani fondovi slični su štednji u banci i zbog toga su toliko privlačni. Jedina je razlika u fondovima i oročenoj štednji što se novac u fondovima u svakom trenutku može podignuti. Novi list piše kako su najbolji fondovi prošle godine imali prinos oko 10 posto, dvostruko veći od kamata na štednju. Novčani investicijski fondovi jedini su u kojima novac tijekom krize nije izgubio vrijednost. Stoga iako su od početka ove godine pali na tri-četiri posto, mnogi građani radije višak novaca ulažu u fondove, nego spremaju u čarapu.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene