Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Uprava MOL-a odbila OMV-ovu ponudu za preuzimanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava mađarskog naftnog i plinskog koncerna MOL jednoglasno je odbila uvjetovanu ponudu za preuzimanje koju je podastrla austrijska energetska kompanija OMV.

Upravni odbor mađarskog koncerna jednoglasno je odbio ponudu kao jednostranu i neprijateljsku.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

"Uprava MOL-a ne vjeruje da ta ponuda, kao ni poslovno povezivanje s OMV-om, za MOL, njegove dioničare i radnike predstavljaju privlačnu i perspektivnu poslovnu ponudu", stoji u priopćenju

MOL ima izvrsnu budućnost kao samostalna kompanija i ustrajat će u aktualnoj strategiji rasta koja donosi izvrsne rezultate, zaključeno je u Budimpešti.

U zasebnom priopćenju, mađarska je kompanija u ponedjeljak najavila skup mjera za ostvarivanje dodatnog rasta i generiranje gotovine na postojećoj poslovnoj bazi i trenutnom portfelju.

Očekujući njihov pozitivan učinak na tokove novca, MOL je prilagodio i svoju politiku isplate dividendi. Naime, uprava je odlučila povećati omjer isplate dividendi na 40 posto od 2008., ovisno o mogućnostima ulaganja.

Uprava MOL-a uvjerena je da kompanija raspolaže značajnim ali neprepoznatim potencijalom za organski rast. Cilj je da EBITDA Grupe, ne uključujući buduća spajanja i akvizicije, u razdoblju između 2006. i 2011. raste po prosječnoj godišnjoj stopi od 6,5 posto (na temelju makropokazatelja iz 2006.) te da do kraja 2011. dosegne 2,9 milijardi dolara.

U MOL-u procjenjuju da će organski kapitalni troškovi između 2007. i 2010. iznositi otprilike 5,3 milijarde dolara. No, MOL ne odustaje ni od akvizicija i strateških partnerstava u segmentu prerade nafte i plina te istraživanju i proizvodnji.

U priopćenju se još navodi da je programom otkupa trezorskih dionica, koji je objavljen 22. lipnja 2007., MOL kupio 10,6 milijuna dionica, vrativši dioničarima 1,6 milijardi dolara. Kompanija namjerava nastaviti program kupnje dionica odobren od strane Skupštine dioničara te je izdala novi nalog za kupnju dodatnih MOL-ovih dionica serije "A", uz investicijsko posredovanje banki ING Bank Zrt. i OTP Bank Nyrt.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene