Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uprava 'Dalmatinke Nove': Doznačene plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava sinjske tvornice konca "Dalmatinke Nove" danas je obavijestila radnike kako su im plaće doznačene na račune.

Kako stoji u obavijesti, time je Uprava ispunila točku Sporazuma potpisana 13. lipnja između poslodavaca i sindikata.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

Po sporazumu radnici bi trebali dobiti šest neisplaćenih plaća do 13. srpnja, a ako poslodavac to ne učini, radnici će ponovno pokrenuti zahtjev za stečajnim postupkom.

Sindikalna čelnica Nezavisnog sindikata u tvornici Iva Radonja rekla je kako plaće još nisu na računima radnika, no da je prošlo tek nekoliko sati od obavijesti o uplati pa je moguće da će plaće sutra biti na računima.

"Ako poslodavac ne ispuni obveze iz toga sporazuma, opet ćemo pokrenuti zahtjev za stečajem, a nisu isključene ni druge akcije", rekla je Radonja.

Sporazumom se poslodavac obvezao da će nakon isplate ovih šest, do 30. rujna dužan radnicima isplatiti i preostale tri neisplaćene plaće, a radnici su sporazumni povući tužbe, odnosno prijedlog za pokretanje stečaja, no uz uvjet da mogu ponovno pokrenuti sudske postupke ako poslodavac ne ispuni obveze do 30. lipnja. Riječ je o 303 radnika koji su lani uputili prijedlog za otvaranje stečajnog postupka zbog neisplaćenih plaća.

Sporazum su 13. lipnja potpisali Iva Radonja u ime Nezavisnog sindikata, Neven Poljak u ime sindikata TOKG-a, Jozo Marić HUS-a, pravni zastupnik radnika "Dalmatinke Nove" odvjetnik Zoran Vujanović i Gianfranco Ladini, predsjednik Uprave "Dalmatinke Nove", koje je u vlasništvu braće Ladini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene