Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uprava sinjske tvornice konca "Dalmatinke Nove" danas je obavijestila radnike kako su im plaće doznačene na račune.


Kako stoji u obavijesti, time je Uprava ispunila točku Sporazuma potpisana 13. lipnja između poslodavaca i sindikata.

Vezani članci Slika nije dostupna Radnici 'Dalmatinke Nove' zatražili pokretanje ponovna stečaja Slika nije dostupna Dalmatinka Nova: Poslodavac radnicima mora isplatiti šest plaća do kraja mjeseca

Po sporazumu radnici bi trebali dobiti šest neisplaćenih plaća do 13. srpnja, a ako poslodavac to ne učini, radnici će ponovno pokrenuti zahtjev za stečajnim postupkom.

Sindikalna čelnica Nezavisnog sindikata u tvornici Iva Radonja rekla je kako plaće još nisu na računima radnika, no da je prošlo tek nekoliko sati od obavijesti o uplati pa je moguće da će plaće sutra biti na računima.

"Ako poslodavac ne ispuni obveze iz toga sporazuma, opet ćemo pokrenuti zahtjev za stečajem, a nisu isključene ni druge akcije", rekla je Radonja.

Sporazumom se poslodavac obvezao da će nakon isplate ovih šest, do 30. rujna dužan radnicima isplatiti i preostale tri neisplaćene plaće, a radnici su sporazumni povući tužbe, odnosno prijedlog za pokretanje stečaja, no uz uvjet da mogu ponovno pokrenuti sudske postupke ako poslodavac ne ispuni obveze do 30. lipnja. Riječ je o 303 radnika koji su lani uputili prijedlog za otvaranje stečajnog postupka zbog neisplaćenih plaća.

Sporazum su 13. lipnja potpisali Iva Radonja u ime Nezavisnog sindikata, Neven Poljak u ime sindikata TOKG-a, Jozo Marić HUS-a, pravni zastupnik radnika "Dalmatinke Nove" odvjetnik Zoran Vujanović i Gianfranco Ladini, predsjednik Uprave "Dalmatinke Nove", koje je u vlasništvu braće Ladini.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju