Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazak naftnih kompanija

U što Rusi kod nas žele uložiti više od milijardu eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Planira se ulaganje veće od milijardu eura. Naime, ruska državna naftna kompanija Zarubežnjeft želi preuzeti benzinske crpke u vlasništvu austrijske naftne kompanije.

Ruske su tvrtke zainteresirane i za kupnju Janafa, ako ga vlada odluči prodati. Zarubežnjeft je Hrvatskoj javnosti poznat kao vlasnik rafinerija Brod i Modriča. O svim planovima generalni direktor ove ruske tvrtke upravo razgovara i s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Dragan Kovačević Mito i korupcija Bivšeg direktora Janafa očekuje suđenje: "Optužnica je potpuno lažna i izmišljena"

'Planiramo u razdoblju od pet godina uložiti otprilike milijardu eura. Moram naglasiti da se ne radi samo o Zarubežnjeftu nego i drugim tvrtkama ruske federacije, poput Transnjefta i ostallih koje se bave ovom djelatnošću', kaže generalni direktor Zarubežnjefta Nikolaj Brunič.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene