Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Kraljevici porinut trajekt za britanskog naručitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Brodogradilištu Kraljevica danas je porinut trajekt "Wight Sky", vrijedan 9,9 milijuna eura, koji se u tom brodogradilištu gradi za tvrtku "Wightlink" iz Velike Britanije.

Trajekt može prevesti 65 vozila i 36 putnika, dugačak je 62,4 metra, visine 16 metara.

Pročitajte i ovo Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

Brodogradilište Kraljevica isporučit će britanskom naručitelju ukupno tri trajekta istih karakteristika. Jedan je danas porinut, opremanje drugoga je u tijeku, a gradnja trećeg tek treba započeti.

Brodogradilište Kraljevica sada u knjizi narudžaba ima šest ugovorenih brodova, ukupne vrijednosti 110 milijuna eura, a očekuje se sklapanje novih ugovora. Sljedećeg tjedna bit će položena kobilica za izgradnju jednog od šest ugovorenih brodova, tanker za prijevoz asfalta za naručitelja iz Italije.

Predsjednik Uprave Bodogradilišta Kraljevica Irvin Badurina izjavio je danas da je određenje Uprave da se u kraljevičkom "škveru" grade vojni brodovi bilo prirodno, budući da su se u Kraljevici takvi brodovi već gradili i da će potrebe za takvim brodovima biti sve veće.

U suradnji sa zagrebačkom tvrtkom Adria-mar u Kraljevici se radi na obnovi libijske vojne flote, odnosno opremanju brodova koje je za Libiju izgradio Adria-mar. U nastavku suradnje Brodogradilište Kraljevica i Adria-mar zajednički će izgraditi nekoliko brodova za libijskog naručitelja, a sličan projekt ponudit će i drugim poslovnim partnerima.

Osim toga, uskoro se očekuje potpisivanje predugovora za suradnju u izgradnji fregata za francuskog naručitelja, najavio je Badurina.

Badurina je rekao da je u Brodogradilištu provedena anketa u kojoj se 97,5 posto radnika izjasnilo da, nakon sanacije i preustroja brodogradilišta, žele sudjelovati u privatizaciji putem radničkog dioničarstva.

Predsjednik Uprave Bodogradilišta Kraljevica Irvin Badurina najavio je i dolazak predsjednika Stjepana Mesića u Kraljevicu, koji će, kako je rekao, 16. travnja nazočiti na probnim vožnjama brodova libijske obalne straže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene