Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još tri broda

U Brodosplitu porinut tanker

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 'Brodosplitu' je danas porinut tanker za plovidbu i prijevoz nafte i naftnih proizvoda ledenim područjima koji je naručila švedska tvrtka Concordia Maritime AB.

Ovo je prvi od ukupno četiri broda čiju je izgradnju splitsko brodogradilište ugovorilo za tvrtku Concordia Maritime AB, pa će na navoz biti postavljena kobilica za izgradnju sljedećeg, kazao je voditelj za odnose sa Javnošću u 'Brodosplitu' Josip Jurišić.

Pročitajte i ovo Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos Slika nije dostupna Svečanost u splitskom škveru Porinut brod za krstarenje polarnim područjima: "Simbolom restrukturiranja Brodosplita" zadovoljan je i naručitelj

Danas porinuti tanker dug je 182,99, širok 40, a visok 17,90 metara i ima nosivost 65.056 tona. Brod ispunjava najsuvremenije zahtjeve klasifikacijskih društava, uključujući najvišu razinu tehničko-tehnoloških zahtjeva prema stupnju sigurnosti, prema zaštiti okoliša, rečeno je za vrijeme porinuća novoizgrađenog tankera. Tanker pokreće motor izgrađen u Brodosplitovoj tvornici diesel motora koji omogućava da se razvije brzina od 14,5 čvorova, rečeno je.

Danas porinuti tanker je prvo ovogodišnje porinuće u Brododsplitu, od ukupno šest planiranih tijekom 2009. godine, rečeno je u splitskom brodogradilištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene