Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tom Peters poslovnjacima odao recepte za ostvarivanje uspjeha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka za menadžemnt, Tom Peters, okupio je danas 800-tinjak poslovnjaka željnih recepta za ostvarivanje uspjeha. Tipično američki on im je odmah na početku rekao da od njega neće čuti ništa novo.

Svjetski guru menadžmenta fasciniran je ulogom žena u biznisu. Smatra da samo žene na vodećim položajima u tvrtkama mogu svjetsku ekonomiju voditi naprijed.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svečanost u New Yorku Tom Waits, Alice Cooper i Neil Diamond u kući slavnih Slika nije dostupna Firth, Portman, Bale, Leo... FOTO: Sav sjaj ovogodišnjih Oscara

'Zaboravite Kinu, zaboravite Indiju, zaboravite internet - svjetski ekonomski rast vode žene', kazao je. 

S time se slaže i Kristina Horbec, uspješna mlada poslovna žena. Pročitala je gotovo sve knjige koje je Peters napisao, a u svojoj tvrtki trudi se držati njegovih načela.

'Meni je jako drago da je on spomenuo dvije stvari koje su bitne za posao kojim se mi bavimo - mjerenje kvalitete usluge, a to je s jedne strane da ako tvrtke žele da im kupci zaista budu na prvom mjestu da trebaju djelatnike koji ih svakodnevno uslužuju staviti na prvo mjesto. I druga stvar je da možda smanje ulaganja u prostor i ostale stvari, a puno više ulože u uslugu', kazala je Krstina Horbec.

Peters tvrdi da bi sve tvrtke, a posebno one koje prodaju proizvode za žene trebale bi i imati žene na vodećim pozicijama.

Recepte kako da Hrvatska riješi svoje ekonomske probleme Peters nije htio davati jer to nije njegovo područje. No, mali je savjet ipak dao. 

Uspjeh za male zemlje tvrdi, leži u razvoju manjih tvrtki. Još kad bi državna administracija to ozbiljno shvatila i olakšala poduzetnicima život gdje bi nam bio kraj. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene