Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći hrvatski poduzetnik Ivica Todorić družio se sa studentima Ekonomskog fakulteta.


U prepunoj dvorani prepričao je svoj poslovni put, od poljoprivrednika do jednog od najbogatijih hrvatskih građana. Ulazak u Europsku uniju vidi kao odličnu šansu za razvoj. No, ističe kako Hrvatskoj nedostaje razumijevanja za ekonomiju koja pokreće gospodarstvo.

Vezani članci Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Hrvatskoj nedostaje logopeda, informatičara i medicinara, a od jeseni se upisuje tisuće studenata ekonomije više Ministar Marko Pavić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Ministar Pavić o drastičnom povećanju upisnih kvota na ekonomiji: "To je na autonomiji sveučilišta"

>> Todorić: Čovjek je najveći biser i u njega treba ulagati

>> Todorić: Da sam iz Srbije, puno bih manje ulagao u Hrvatsku

'Ovo hrvatsko gospodarstvo je ipak iscrpljeno i njemu treba jedan poticaj da kroz njega ima bolje rezultate, da ima bolje promete, da bolje puni budžet i sve ostalo', izjavio je Todorić koji se nije libio pred studentima kritizirati Vladu. 'U odnosu na druge zemlje postajemo sve dalje od oporavka, a uzrok tome su brojne prepreke. Za oporavak je nužno hitno djelovanje, čekanje više ne prolazi', zaključio je Todorić koji se doatknuo i ulaganja u sport.

'Prije nekoliko dana u gostima mi je bio jedan Amerikanac koji se nalazi na listi 400 najbogatijih ljudi prema Forbesu. Kad sam ga pitao je li ulaže u sport on je rekao kako je uložio u hokejaški klub koji je bio u bankrotu, digao ga na noge, a kasnije prodajom zaradio 10 milijuna dolara. Kada bi kod nas uložio u Cibonu ili Dinamo, odmah bi propao, otišli bi do jarca', slikovito se izrazio vlasnik Agrokora.