Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivica Todorić sa studentima

Todorić: Hrvatsko gospodarstvo je iscrpljeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći hrvatski poduzetnik Ivica Todorić družio se sa studentima Ekonomskog fakulteta.

U prepunoj dvorani prepričao je svoj poslovni put, od poljoprivrednika do jednog od najbogatijih hrvatskih građana. Ulazak u Europsku uniju vidi kao odličnu šansu za razvoj. No, ističe kako Hrvatskoj nedostaje razumijevanja za ekonomiju koja pokreće gospodarstvo.

Pročitajte i ovo Problemi s optužnicom protiv Ivice Todorića - 5 NAKON ODLUKE SUDA Pod upitnikom ključni dokaz tužiteljstva: Je li 8,5 milijuna kuna za vještačenje u slučaju Agrokor - bačen novac? Subvencije za studente Ekonomskog fakulteta (Foto: Dnevnik.hr) nastavljena prepiska Ministrica Divjak opet pisala Ekonomskom fakultetu zbog povećanja kvota: Evo koliko će subvencija odobriti

>> Todorić: Čovjek je najveći biser i u njega treba ulagati

>> Todorić: Da sam iz Srbije, puno bih manje ulagao u Hrvatsku

'Ovo hrvatsko gospodarstvo je ipak iscrpljeno i njemu treba jedan poticaj da kroz njega ima bolje rezultate, da ima bolje promete, da bolje puni budžet i sve ostalo', izjavio je Todorić koji se nije libio pred studentima kritizirati Vladu. 'U odnosu na druge zemlje postajemo sve dalje od oporavka, a uzrok tome su brojne prepreke. Za oporavak je nužno hitno djelovanje, čekanje više ne prolazi', zaključio je Todorić koji se doatknuo i ulaganja u sport.

'Prije nekoliko dana u gostima mi je bio jedan Amerikanac koji se nalazi na listi 400 najbogatijih ljudi prema Forbesu. Kad sam ga pitao je li ulaže u sport on je rekao kako je uložio u hokejaški klub koji je bio u bankrotu, digao ga na noge, a kasnije prodajom zaradio 10 milijuna dolara. Kada bi kod nas uložio u Cibonu ili Dinamo, odmah bi propao, otišli bi do jarca', slikovito se izrazio vlasnik Agrokora.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene