Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negativna nota

Samo Atlantic Grupa ne plaća naknadu za plastične boce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od naših najuspješnijih tvrtki koja se može pohvaliti dobrim poslovnim potezima, svojoj je biografiji dodala i negativnu notu.

Naime, Atlantic Grupa spori se s Fondom za zaštitu okoliša oko plaćanja naknade za plastične boce. I dok je ostali proizvođači uredno podmiruju, u Atlanticu smatraju kako je nisu dužni plaćati.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Nacrt izmjena Zakona Veće naknade nezaposlenima u drugoj polovici ove godine? Poznato koliko bi trebale rasti, za koga i u kojem razdoblju Slika nije dostupna Širenje carstva Srbi i Slovenci u panici: Tedeschi bez novca kupio naše tvrtke!

Za jedan od svojih najuspješnijih proizvoda, pakiran u plastičnu bocu uspješna tvrtka plaća naknadu za zbrinjavanje od deset lipa. Prema ocjeni resornog ministarstva za zaštitu okoliša, to nije dovoljno. 'Nije plaćala povratnu naknadu, naknadu o jedinici proizvoda i poticajnu naknadu', ističe Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Kad se sve naknade zbroje, troškovi ostalim proizvođačima napitaka narastu i do jedne kune. Desetak puta više od spomenutih deset lipa. Upravo zbog oznake 'vitaminski napitak' u Atlanticu smatraju kako nisu dužni plaćati povratnu naknadu od 50 lipa. 'Ministarstvo zaštite okoliša se nedvojbeno očitovalo da se radi o proizvodu koji podliježe plaćanju, i Fond je sukladno tome donio odluku', kaže Mladineo. Konkretno, Atlanticu je dostavljen račun od 850 tisuća kuna. Ako se zanemari, slijedi ovrha.

Iz Atlantic Grupe nam poručuju kako ne žele davati izjave dok je postupak u tijeku. Iako postoji mogućnost da ulože žalbu, iz Fonda poručuju kako do sada nitko nije uspio izbjeći plaćanje naknade. 'To ne znači da se Fond neće naplatiti jer žalba ne odlaže izvršenje rješenja', zaključuje Mladineo. U evidenciji Fonda, kažu, nema drugih neplatiša. Problemi su se uspješno rješavali upravnim postupcima i ovrhama. U ovom slučaju, nadaju se, izdani račun bit će dovoljan da Atlantic Grupa promijeni navike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene