Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godišnji izvještaj o uvjetima poslovanja

Hrvatska iza Albanije i Pakistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U odnosu na prošlu godinu Hrvatska je napredovala za 19 mjesta jer smo bili 103.

Prema redovnom godišnjem izvještaju Svjetske banke o uvjetima poslovanja, Hrvatska zauzima 84. mjesto od 183 zemalja za koje je izvještaj napravljen.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović Veliko priznanje Bivša hrvatska predsjednica ima novi posao Slika nije dostupna Borba s deficitom Linić: Ne dogovorimo li se s Bruxellesom, slijede snažniji rezovi

U kratkom objašnjenju položaja Hrvatske Svjetska banka je napisala kako je naša država pojednostavila dobivanje građevinske dozvole. Isto tako pohvaljeno je olakšavanje pokretanja poslovanja. U izvještaju koji nosi naziv Doing Business 2011. navodi se kako je Hrvatska za slijedeću godinu najavila dvije ključne reforme. Hrvatska je i posebno istaknuta, uz Mađarsku, Kazahstan i Rumunjsku, kao država koja je najviša napravila po pitanju regulacije dobivanja građevinskih dozvola.

>> Hrvatska po Svjetskoj banci iza Kosova i Srbije

Iako je u izvještaju pohvaljen napredak Hrvatske, naša država i dalje se nalazi iza Pakistana, Albanije, Kine, Vijetnama ili Bahama po uvjetima poslovanja. Što se tiče zemalja iz regije, Makedonija se nalazi na 38. mjestu, a Slovenija je 42. Srbija je zauzela 89. mjesto pa je 7 mjesta poslije nas, Bosna i Hercegovina je 110., a Kosovo na 119. mjestu.

Na vrhu ovogodišnjeg izvještaja Svjetske banke nalaze se Singapur, Hong Kong i Novi Zeland dok se na kraju nalaze Čad, Centralnafrička Republika i Burundi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene