Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U odnosu na euro

Švicarski franak na najnižoj razini u posljednjih 20 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odnos švicarskog franka nasuprot eura najniži je u posljednjih 20 mjeseci. U odnosu na euro, franak je pao za 0,4 posto, a isto toliko i u odnosu na dolar.

Rastući optimizam za opstanak eurozone stigao je nakon pozitivnih komentara predsjednika Europske centralne banke, Marija Draghija, koji je prošlog tjedna ohrabrio investitore na nova ulaganja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Borba s političkom krizom Jedna europska zemlja odustaje od uvođenja eura u siječnju 2024., ministrica financija: "Nismo ispunili obećanja koja smo dali" Euro na bankomatu JEDNOSTAVAN RAZLOG Zašto na bankomatima dobivamo stare novčanice eura: Hrvatska kovnica izdala je kovanice, a što je s "hrvatskim" euronovčanicama?

>> U Hrvatskoj svaki dan šest obitelji izgubi dom - zbog kredita!

'U navodno 'riskantnom' okruženju... švicarski franak ne garantira neku pobjedničku priliku dugoročno gledano', istaknuo je Reto Huenerwadel, ekonomist UBS-a, a prenosi agencija Reuters.

Nedavno slabljenje švicarskog franka dobra je vijest za Švicarsku nacionalnu banku, koja je uvelike intervenirala kako vrijednost švicarske valute ne bi prešla 1,20 franaka za euro u rujnu 2011. godine, radi sprječavanja prijetnje recesije i inflacije.

Rezerve stranih valuta centralne banke prvotno su se napuhale, kako bi se ostvario spomenuti cilj, no situacija se smirila u posljednjim mjesecima, paralelno sa smirivanjem krize u eurozoni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene