Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje likvidnosti na tržištu

Švicarska poduzima još jače mjere kako bi oslabila precijenjeni franak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska nacionalna banka je pojačala mjere za zaustavljanje jačanja franka. Sada je SNB odlučila značajno povećati količinu novca na domaćem tržištu.

SNB je već poduzela mjere za slabljenje franka, ali je švicarska valuta i dalje ostala precijenjena u svijetu. Danas je najavljeno opetovano podizanje bankovnih depozita po viđenju, na 200 milijardi franaka, sa sadašnjih 120 milijardi. Kako bi se postigla nova ciljana razina, u SNB-u su najavili otkup izdanih državnih obveznica i devizne swapove.

Pročitajte i ovo Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage Švicarski franak, ilustracija - 1 Podizanje pojedinačnih parnica Ustavni sud odbacio tužbe banaka, ali rat još nije gotov: Počinje druga faza borbe za vraćanje preplaćenog novca

Švicarska središnja banka već je spustila ključne kamatne stope na nulu a prošlog je tjedna najavila i da će se poslužiti deviznim swapovima kako bi povećala likvidnost u francima.

Istovremeno, hrvatski bankarina sastanku kod predsjednice Vlade Jadranke Kosor pokušavaju dogovoriti način olakšanja za građane koji plaćaju kredite uz valutnu klauzulu u švicarskim francima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene