Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po kratkom postupku

Sve za privatne investicije: Ubrzat će se izdavanje dozvola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je u novoj godini sve karte bacila na pokretanje privatnih investicija. Skraćivanje procedura i ubrzavanje dobivanja dozvola za velike investicije vrh vlasti rješavat će po kratkom postupku. Proces je to koji ulagači željno iščekuju jer neki od njih na početak projekta čekaju više od 5 godina.

Trenutno daleko najveći privatni projekt u Hrvatskoj na početak čeka već 6 godina. Investitor koji na dubrovačkom Srđu želi graditi golf terene, sportski centar, vile, hotele i javne staze kupio je zemlju a sav je sadržaj gradnje predviđen prostornim planom. Ipak pomaka nema već godinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novac iz EU fondova Gdje je zapelo s operativnim programima? Slika nije dostupna 'Optimist sam, ali ne bez temelja' Grčić: Ovo stanje u kojem jesmo nije normalno

Upravo ovakve situcije Vlada želi maksimalno ubrzati. Investicije se već potiču zakonom koji predviđa velike porezne olakšice i nagrade za zapošljavanje. Zakon o streteškim investicijama ubrzavat će procedure koje lokalne vlasti odugovlače. Istovremeno ulagačima će usluzi stajati i Agencija za investicije koja će ih voditi kroz procedure. Probleme velikih projekata rješavat će i posebna radna skupina Vladine koordinacije za investicije.

>> Grčić predstavio radne skupine za pomoć investitorima

'Od pripreme dokumentacije ishođenja raznih suglasnosti dozvola onoga što je potrebno sa razine države. Ukoliko se radi o nekom nepremostivom problemu mi ćemo učiniti sve da nađamo način da taj problem rješimo', obećava ministar Grčić.

Vlada će se na ovaj način prvi put direktno uključivati u realizaciju velikih privatnih projekata. 'To je područje koje nam je posebno važno zbog toga što od njega u segmentu privatnih investicija u narednom razdoblju i najviše očekujemo', kaže Grčić.

Pokretanje investicija jednako je otvaranju novih radnih mjesta što mnogim hrvatskim građanima trenutno najviše treba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene