Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud zabranio "bijeli štrajk" u T-HT-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud zabranio je danas "bijeli štrajk" u T-HT-u koji su dva sindikata započela u ponedjeljak zbog nezadovoljstva najavljenim promjenama u politici plaća.

Nakon sudske zabrane koju je zatražila Uprava T-HT-a, predsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske Jadranko Vehar Hini je izjavio da se sindikati neće žaliti na odluku te da odmah prekidaju s "bijelim štrajkom". Kazao je da će sindikalna tijela idućeg tjedna odlučiti hoće li ponovno pokrenuti "bijeli štrajk" ili opći štrajk.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao Moby Dick Jedini zabilježeni albino kit na svijetu uočen uz obalu Australije! Slika nije dostupna Turistička atrakcija Policija im nije mogla ništa: 4.000 ljudi na bijelom pikniku

Sud je "bijeli štrajk" u TH-T-u zabranio jer se sindikati nisu držali propisane zakonske procedure oko njegove organizacije.

"Ova odluka Županijskog suda samo potvrđuje da se industrijske akcije, bez obzira kako ih imenovali, ne mogu provoditi izvan zakonom određenih okvira, odnosno u vrijeme socijalnog mira i važećeg Kolektivnog ugovora", izjavila je članica Uprave T-HT-a za ljudske resurse Irena Jolić Šimović.

Kod "bijelog štrajka" nema prekida rada, već opstrukcije i usporavanja radnog procesa.

Sindikalci su u utorak ustvrdili da u "bijelom štrajku" sudjeluje 2000 zaposlenih u T-HT-u, što je dovelo do pada prometa, primjerice u T-centrima, i do 70 posto. Uprava, pak, to opovrgava tvrdeći da u kompaniji praktički nitko ne štrajka, što potvrđuje uobičajenih 80 posto razine usluge, dok je prodaja čak zabilježila 15 posto više korisnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene