Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od jeseni novi harač!

Stižu porez na imovinu, dividendu, kapitalnu dobit..

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Jadranke Kosor se neće zaustaviti samo na tzv. kriznom porezu na plaće i rastu PDV-a za jedan posto nego će ići u takve izmjene da se može reći da se radi o poreznoj reformi.

Tako bi se trebali uvesti porez na imovinu, dividendu i kapitalnu dobit, što su potvrdili sinoć Luka Bebić, Milorad Pupovac i Furio Radin nakon sjednice Koalicijskog vijeća. Ova porezna reforma bi trebala biti dio dogovora oko proračuna za 2010. godinu.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi Ilustracija Porezni USKOK Žive u luksuznim stanovima u elitnim četvrtima, voze skupe aute, idu na putovanja: Na papiru nemaju ništa

>> Lažna socijalna osjetljivost, isti porez za sve

'Za početak jeseni dogovoren je čitav niz strukturnih poreznih reformi - među ostalim i oporezivanje druge i treće nekretnine kao i porez na kapitalnu dobit i dividendu', rekao je Milorad Pupovac. 'Barba' Luka Bebić je potvrdio uvođenje poreza na kapitalnu dobit te je najavio novi sustav poticaja u poljoprivredi čime bi trebali povećati konkurentnost na svjetskom tržištu.

Treba podsjetiti da je HDZ na posljednjim parlamentarnim izborima obećavao građanima da neće povećavati poreze, te je to isticao kao glavnu razliku između njega i SDP-a. Isto stoji i na Sanaderovoj jamstvenoj kartici. A upravo danas se u Saboru očekuje izglasavanje kriznog poreza na plaće i trećeg ovogodišnjeg rebalansa proračuna.

Kako ćete živjeti nakon novog poreza?

  • Puno teže
  • Malo teže
  • Jednako
  • Živjet ću bolje

Ukupno glasova:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene