Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret na Velesajmu

Srbijanski i hrvatski poduzetnici jačaju suradnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jačanje suradnje, otvaranje novih tržišta, nova poslovna suradnja, samo su neki od ciljeva srbijanskih poduzetnika s današnjeg posjeta Zagrebačkom Velesajmu.

Srbijanski gospodarstvenici zainteresirani su za ulaganja u Hrvatskoj. Neki od njih dugi niz godina već posluju na području Hrvatske, a nemali broj njih zajedno nastupa na svjetskim tržištima. Hrvatsku zbog skorog ulaska u Europsku uniju vide kao lokomotivu razvoja cijele regije. Više od 200 naših kompanija uspješno posluje na području Srbije, razlog se krije u snazi naših poduzeća.

Pročitajte i ovo PR Kako trgovati cijenom dionica Razvoj umjetne inteligencije utječe pozitivno na dionice tehnoloških tvrtki Slika nije dostupna Austrijski ulagači frustrirani Hrvatskom

'Postoji potreba za povezivanjem, onih nekadašnjih velikih poduzeća i ono što je danas njihovo nasljeđe', rekao je Svetozar Krstić, sekretar privredne komore.

'Radimo nekoliko vrlo prestižnih objekata, s našim partnerima iz Hrvatske, čak s nekim partnerima iz Hrvatske u posljednje vrijeme razvijamo zajedničke proizvode koje predstavljamo na drugim tržištima', rekao je Mirko Milanović, poduzetnik iz Pančeva.

'Želja nam je da nastupamo na sajmovima i da na taj način omogućimo kontakt jedan na jedan, obrtnika, da oni razgovaraju o mogućoj suradnji ili o povezivanju u klastere', rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik hrvatske obrtničke komore.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene