Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sporazum o suradnji prevarenih štediša iz RH i BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge iz Hrvatske i BiH koje okupljaju bivše štediše Ljubljanske banke blisko će surađivati u pokušaju da svojim članovima osiguraju povrat davno uloženog novca što ga Slovenija odbija priznati kao svoj dug, najavili su u Banjoj Luci odvjetnik Milivoj Žugić i Svetozar Nišić, predsjednik Udruge građana BiH za povrat stare devizne štednje.

Oni su potpisali sporazum o međusobnoj suradnji a Žugić je kao zastupnik tužitelja, bivših štediša iz Hrvatske, podsjetio da 130 tisuća bivših klijenata Ljubljanske banke nestrpljivo iščekuje odluku po tužbi protiv te banke koju 14. studenoga treba objaviti vijeće Europskog suda za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti" Slika nije dostupna Što su definirali? Pročitajte 'sporazum o suradnji' MOST-a, Domoljubne koalicije i Milana Bandića

Žugić je pozvao bivše štediše iz BiH da i sami podnesu što veći broj tužbi kako bi Europski sud za ljudska prava shvatio kolikoj su diskriminaciji oni izloženi.

Svetozar Nišić je rekao da oko milijun i 116 tisuća bivših štediša polaže pravo na više od milijardu i pol eura na ime uloga u Ljubljanskoj banci kao i u beogradskoj Invest banci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene