Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Skupa nafta dio svega oko nas - lijekova, olovaka, cipela, gnojiva, deterdženata...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skuplja nafta diže u nebo sve cijene. Ne poskupljuje samo gorivo, već i mnogi drugi proizvodi za čiju je proizvodnju nafta jedna od glavnih sirovina.

Prva asocijacija za skupu naftu je i skuplja vožnja. No, to je tek početak. Za automobil postoji alternativa, ali, primjerice, za pranje rublja baš i ne. A upravo je nafta jedna od sirovina za proizvodnju deterdženata. Danas život teško možemo zamisliti i bez milijun plastičnih sitnica, od olovke do PVC stolarije. Glavna sirovina opet je nafta. 

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti Ilustracija ZVUČI DOBRO, ALI NIJE Cijene nafte pale na najniže razine u ovoj godini: Što se to događa s crnim zlatom?

Ni liječiti se više ne može bez 'crnog zlata'. Koristi se u farmaceutskoj industriji za proizvodnju lijekova i kozmetičkih preparata. Ipak, ono u čemu najviše osjetimo poskupljenje nafte su veće cijene struje i hrane. Ugroženo je i svjetsko gospodarstvo, upozoravaju i ministri industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta. 

Nafta je i sirovina za proizvodnju umjetnih gnojiva, asfalta i gume. Skupim gorivom možemo se voziti po skupom asfaltu, ili po njemu hodati u skupim gumenim potplatama. Vrtoglavi rast cijene sirove nafte ne ostavlja nam mnogo izbora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene