Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikalna košarica: Minimalni troškovi u kolovozu 0,5 posto viši nego u srpnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u kolovozu iznosili 5.695 kuna, što je za 0,05 posto više nego u srpnju.

Prosječna neto plaća u lipnju iznosila je 4.738 kuna, za 129 kuna manje nego u svibnju, a njome se moglo pokriti 83,18 posto životnih troškova.

Pročitajte i ovo Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu - 3 Izvana gladac, iznutra jadac Velebno zdanje rupa je bez dna: ''U podrumu nema gljiva, ali nema ni nas u podrumu'' Slika nije dostupna Za Uskrs dodatni troškovi Hrvatska stvarnost: Cijene rastu, plaće padaju!

Sindikalna košarica podstanarske obitelji u kolovozu je iznosila 7.233 kune, što je za 0,47 posto više nego u srpnju. Prosječna plaća bila je dovoljna za pokrivanje svega 65,50 posto troškova podstanarske obitelji.

Posjeduje li obitelj osobni automobil, mjesečno potroši još najmanje 910 kuna.

Najskuplja sindikalna košarica bila je na području jugozapadne Hrvatske - u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji (6.130 kuna), a najjeftinija u Slavoniji i Baranji, na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije (5.520 kuna).

Košarica za podstanare također je bila najviša u jugozapadnoj
Hrvatskoj (7.964 kune), a najniža u središnjoj Hrvatskoj, na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Bjelovarsko-bilogorske županije (6.646 kuna).

SSSH-ova košarica sadrži minimalne mjesečne izdatke za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene