Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sitnica

Šef indijske informatičke tvrtke uhićen zbog prijevare od milijardu dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ramalinga Raju, osnivač i predsjednik indijske tvrtke za informatičku tehnologiju Satyam Computer, uhićen je u petak zbog računovodstvene prijevare u iznosu od 1,4 milijarde dolara a sud je u subotu odredio da ostaje u pritvoru do 23. siječnja.

Policija je Rajua i njegovog brata, koji je također jedan od čelnika tvrtke, uhitila u petak navečer u južnom indijskom gradu Hyderabadu. Ramalinga Raju je u srijedu podnio ostavku nakon što je pismu upravnom odboru tvrtke otkrio da je krivotvorio bilancu tvrtke navodeći nepostojeća sredstva i novac u vrijednosti od 78 milijardi rupija (1,43 milijardi dolara).
Indijsko savezno ministarstvo gospodarstva raspustilo je odbor Satyama u petak i u procesu je izbora novih 10 ravnatelja koji bi radili kao privremeni odbor koji bi trebao tvrtku izvući iz krize. Rajua i njegovog brata policija je ispitivala sve do ranih subotnjih sati, izvijestila je agencija IANS pozivajući se na izvore iz policije.
Prijevara u Satyamu najveći je indijski korporativni skandal i postavio je pitanja poslovne etike u indijskim tvrtkama i ulozi revizorskih tvrtki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ne nasjedajte! Opet stradala umirovljenica: Zagrepčanka povjerovala prevarantu i predala mu stotine tisuća kuna Ilustracija MILIJUNSKE ŠTETE Kako se krade u Hrvatskoj? Veliko istraživanje otkrilo tko je tipični hrvatski prevarant

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene