Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Pad vrijednosti dionica, Dow Jones pao za više od 300 bodova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dow Jones, indeks vrijednosti industrijskih dionica na newyorškoj burzi, jučer je zabilježio jedan od najvećih padova u ovoj godini od 311 bodova ili 2,26 posto, nakon što je ministarstvo financija objavilo podatke o padu prodaje i cijena na stambenom tržištu te o teškoćama na tržištu hipotekarnih i korporacijskih kredita.

Na početku trgovanja Dow Jones je pao za gotovo 450 bodova, da bi na zaključenju stao na minusu od 311,50 bodova ili 2,26 posto, odnosno na 13.473,57 bodova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potonule dionice na Wall Streetu, nafta na rekordnih 140 dolara Slika nije dostupna Dow Jones prvi puta pao ispod 12.000 od sredine ožujka

To je drugi najveći pad vrijednosti tog indeksa u ovoj godini, nakon onog od 416 bodova 27. veljače, kada je pad burze u Šangaju potresao svjetska financijska tržišta, izvijestio je CNNMoney.

I drugi burzovni indeksi također su zabilježili pad - indeks
tehnoloških tvrtki Nasdaq za 48,83 boda ili 1,84 posto, zaustavivši se na 2.599,34 boda, dok je Standard & Poor's 500 odklizao za 35,43 boda ili 2,33 posto, na 1.482,66 bodova.

Do značajnog pada Dow Jonesa dolazi samo tjedna dana nakon što je taj indeks zabilježio rekordnu vrijednost, prvi puta probivši granicu od 14.000 bodova.

Dok je vrijednost dionica padala, ulagači su prebacivali novac u sigurno utočište, obveznice. Osjetni porast cijena obveznica smanjio je stopu prinosa, pa je primjerice stopa prinosa 10-godišnjih američkih državnih obveznica sa 4,90 u srijedu, pala na 4,79 u četvrtak, što je najniže od svibnja.

Agencija Bloomberg izvjestila je o padu vrijednosti dionica i na drugim svjetskim burzama, navodeći kako su burzovni indeksi u Argentini, Brazilu, Meksiku, Turskoj i Švedskoj pali za više od tri posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene