Obavijesti Pretražite Navigacija
14. susret ribara

Ribari traže novu strategiju ribarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dvodnevnog rada u Jakišnici na otoku Pagu na 14. susretu ribara sudionici su usvojili zaključke u kojima traže da se napravi nova strategija ribarstva kako morskog tako i slatkovodnog, koja će sadržavati ribarsku infrastrukturu - luke, iskrcajna mjesta, remontna brodogradilišta za ribarske brodove - te da ta strategija bude obvezujuća u provedbi za sve strukture državne, regionalne i lokalne vlasti.

Ribari predlažu da Vlada u najskorijem roku kroz svoja ministarstva osigura funkcioniranje iskrcajnih mjesta za ribu i rješavanje tog statusa u svim prostornim planovima odgovarajućih gradova i općina. Sudionici skupa predlažu da ribarima koji prodaju svoju ribu krajnjem potrošaču u količini do 50 kilograma, odnosno u vrijednosti do 1000 kuna, treba odgoditi obvezu slanja izvješća o prvoj prodaji do ulaska u EU.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalim ribarima, ilustracija - 3 Dok ima nade, ne prestaju Potraga za nestalim umaškim ribarima još traje: Uključeni su svi - od institucija do ribara kolega Ilustracija Oglasilo se Ministarstvo Nastavlja se potraga za nestalim ribarima, objavljeni detalji: Angažiran zrakoplov, uključeni i Talijani

Ribari prihvaćaju instituciju malog obalnog ribolova uz poštivanje socijalnog i starosnog cenzusa, ali uz uvjet da se riba iz malog obalnog ribolova ne smije prodavati. Sudionici skupa tajođer traže da se na ključnim punktovima poveća efikasnost nadzora prometa ribom kod svih sudionika od prvog kupca do krajnjeg potrošača.

Potrebno je, nadalje, u pregovore s EU uključiti i predstavnike ribara. Sljedeći, 15. susret ribara održati će se u Istarskoj županiji, odlučeno je na skupu koji je održan u organizaciji HOK-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene