Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici Inpo grupe nastavili proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Inpo grupe iz Slatine (bivši Industrijski kombinat Gaj) danas su se ponovno okupili kod ulaznih vrata u tvrtku, ali su nakon dogovora nastavili proizvodnju.

Nezadovoljstvo je izazvala informacija da se iz kruga tvornice kamionima odvozi oprema i gotovi namještaj pa su zajedno sa zaštitarima kontrolirali izlazak svakog kamiona.

Povjerenik Sindikata poljoprivrede Zvonko Štefičar izjavio je novinarima kako se iz kruga tvrtke mogu izvesti samo trupci u vlasništvu poslovnih partnera i roba koja se ne može kompenzirati s neplaćenim potraživanjima radnika koji iznose više od milijun kuna.

"Radnici će tako čuvati svoje poduzeće sve dok ga ne preuzme stečajni upravitelj", rekao je Štefičar.

U ponedjeljak je u Inpo grupi održan skup zaposlenika na kojem su se prvi puta pojavili i članovi Uprave te podnijeli izvješće o financijskom poslovanju.

Radnici su poduprli sindikat da i dalje radi u cilju očuvanja radnih mjesta. "Čelništvo sindikata smatra kako je stečaj najgore rješenje i da uz razumijevanje ministarstava postoji način rješenja krize. No, i u slučaju stečaja sindikat se priprema za najbezbolnije prevladavanje stanja", rekao je Štefičar.

Stečajno vijeće na Trgovačkom sudu u Bjelovaru će zbog neplaćenih višegodišnjih poreza i doprinosa većih od 130 milijuna kuna odlučivati o prijedlogu Porezne uprave za pokretanjem stečaja u Industrijskom kombinatu Gaj i Inpo grupi u četvrtak, 12. lipnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene