Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže svoj novac

Radnici Đakovštine ponovno na ulicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici i kooperanti Đakovštine iz Đakova ponovno su na ulicama.

Nakon što je iz silosa ukradena pšenica, a tvrtka likvidirana, Đakovština je ostala dužna puste milijune i radnicima i seljacima, ali i državi, svom bivšem većinskom vlasniku.
Država je bila vlasnik trećine tvrtke i nije sačuvala svoju imovinu, U silosima je pohranila robne rezerve koje su također opljačkane.

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

Tvrtka je likvidirana i imovina joj sada ništa ne vrijedi. Radnici se ne mogu naplatiti, a seljaci još čekaju da ime netko vrati pokradenu pšenicu. Na ovaj kaos seljaci su danas upozorili na mirnom prosvjedu u Đakovu.

Ostali su na ulici s koricom kruha i uručeno je 330 otkaza. Radnici žive od naknade s biroa. U stečaju s likvidacijom vrijednost tvrtke je naglo pala. Velebni silosi i strojevi ne vrijede ni 'groša'. Radnici se nemaju kako namiriti i
na namirenje čeka i 500 seljaka. Više od 8 tisuća tona pokradene pšenice, nitko im nije vratio. Radnici su pisali ministrima poljoprivrede i pravosuđa. Na svoje zahtjeve će ih, osim pismima, podsjetiti i prosvjedima na prometnicama u jeku turističke sezone.

Bivši direktor je umro u pritvoru i ostali optuženi čekaju suđenje. Radnici su zbog svega podnijeli i kaznenu prijavu protiv stečajnog upravitelja jer im je likvidacijom tvrtke likvidirao gotovo 100 milijuna nominalne vrijednosti tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene