Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnici i kooperanti Đakovštine iz Đakova ponovno su na ulicama.


Nakon što je iz silosa ukradena pšenica, a tvrtka likvidirana, Đakovština je ostala dužna puste milijune i radnicima i seljacima, ali i državi, svom bivšem većinskom vlasniku.
Država je bila vlasnik trećine tvrtke i nije sačuvala svoju imovinu, U silosima je pohranila robne rezerve koje su također opljačkane.

Vezani članci Prosvjed u Berlinu Bavarski sud zabranio prosvjed protiv epidemioloških mjera u Njemačkoj Prosvjed u Berlinu Policija u Berlinu vodenim topom zaustavila prosvjed protiv korona mjera: "Nije nam preostalo ništa drugo"

Tvrtka je likvidirana i imovina joj sada ništa ne vrijedi. Radnici se ne mogu naplatiti, a seljaci još čekaju da ime netko vrati pokradenu pšenicu. Na ovaj kaos seljaci su danas upozorili na mirnom prosvjedu u Đakovu.

Ostali su na ulici s koricom kruha i uručeno je 330 otkaza. Radnici žive od naknade s biroa. U stečaju s likvidacijom vrijednost tvrtke je naglo pala. Velebni silosi i strojevi ne vrijede ni 'groša'. Radnici se nemaju kako namiriti i
na namirenje čeka i 500 seljaka. Više od 8 tisuća tona pokradene pšenice, nitko im nije vratio. Radnici su pisali ministrima poljoprivrede i pravosuđa. Na svoje zahtjeve će ih, osim pismima, podsjetiti i prosvjedima na prometnicama u jeku turističke sezone.

Bivši direktor je umro u pritvoru i ostali optuženi čekaju suđenje. Radnici su zbog svega podnijeli i kaznenu prijavu protiv stečajnog upravitelja jer im je likvidacijom tvrtke likvidirao gotovo 100 milijuna nominalne vrijednosti tvrtke.