Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikalisti i radnici Adriachema pozvali su Vladu da se odrekne potraživanja i da prihvati plan C za spas te tvrtke kako bi se izbjegao stečaj.


Poručili su da bi mogli opstati jer je solinska tvrtka AD Brodovi zainteresirana za kupnju dijela nekretnine. Pod uvjetom da se otpišu svi dugovi i proda dio tvornice, od dobivenog novca mogle bi se isplatiti otpremnine radnicima i pokrenuti proizvodnja u drugome njezinom dijelu. Tako bi se zaposlilo oko 100 radnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Pali sa šest metara visine: U Kaštelima stradala tri radnika Slika nije dostupna Split: 'Pala' dvojica dilera s više od kilogram amfetamina

>> Država isplaćuje plaće, radnici mole još jednu šansu

Najavljeno je kako bi se Grad Kaštela mogao odreći svog dijela dugovanja, a radnici, kojih je ukupno 219, zadnji su minimalac primili za travanj prošle godine. 'Od države i njenih institucija tražimo da se odobri program C u cilju izbjegavanja stečaja', kaže sindikalist Ozren Matijašević

'Mi smo tri godine na čekanju, to je ludost u što smo potrošili godine, država daje dvije tisuće i sto kuna. Pa zar nije bilo bolje da se to uložilo u proizvodnju, ili u otpremnine radnika', pita se jedan od radnika.