Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na rubu stečaja

Radnici Adriachema pozvali Vladu da se odrekne potraživanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalisti i radnici Adriachema pozvali su Vladu da se odrekne potraživanja i da prihvati plan C za spas te tvrtke kako bi se izbjegao stečaj.

Poručili su da bi mogli opstati jer je solinska tvrtka AD Brodovi zainteresirana za kupnju dijela nekretnine. Pod uvjetom da se otpišu svi dugovi i proda dio tvornice, od dobivenog novca mogle bi se isplatiti otpremnine radnicima i pokrenuti proizvodnja u drugome njezinom dijelu. Tako bi se zaposlilo oko 100 radnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA ISTRAŽUJE INCIDENT Brutalni napad u prepunom autobusu Split-Kaštela: Mlatio starijeg putnika nogama i šakama Ivan Kaštelan UDAR NA DŽEPOVE Sankcije oligarsima: Dnevnik Nove TV doznaje detalje zabrane isplovljavanja ruske jahte iz Hrvatske

>> Država isplaćuje plaće, radnici mole još jednu šansu

Najavljeno je kako bi se Grad Kaštela mogao odreći svog dijela dugovanja, a radnici, kojih je ukupno 219, zadnji su minimalac primili za travanj prošle godine. 'Od države i njenih institucija tražimo da se odobri program C u cilju izbjegavanja stečaja', kaže sindikalist Ozren Matijašević

'Mi smo tri godine na čekanju, to je ludost u što smo potrošili godine, država daje dvije tisuće i sto kuna. Pa zar nije bilo bolje da se to uložilo u proizvodnju, ili u otpremnine radnika', pita se jedan od radnika.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene