Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrade CROMA-e

Proglašeni menadžeri i poduzetnici godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA uručilo je na svečanosti u sklopu 19. susreta CROMA-e nagrade menadžerima i poduzetnicima za 2009. godinu.

Nagrade je dobilo 11 menadžera u 9 ravnopravnih kategorija. Za menadžera godine u kategorijij velikih poduzeća proglašeni su predsjednik Uprave Končar Energetskih transformatora Ivan Milčić i predsjednik Uprave karlovačke tvrtke Alstom Hrvatska Damir Vranić.

Pročitajte i ovo Novac - 3 Podijeljena mišljenja Vlada ozbiljno razmišlja o porezu na ekstraprofit: "Do izrade programa paketa mjera krajem rujna jasno ćemo se očitovati" Neradni vikend, ilustracija U kupovinu Umjesto neradne nedjelje - neradni vikend! Poduzetnici prijete poskupljenjima

U kategoriji srednjih poduzeća CROMA je za menadžera godine izabrala direktora tvrtke Systec Automatizacija iz Labina Vladimira Peršića. Najboljim menadžerom u kategoriji malih poduzeća proglašena je Katica Hauptfeld, osnivačica i vlasnica Agencije Katarina Line iz Opatije.

Nagradu za mladu menadžericu dobile su Sandra Mihelčić, direktorica i suvlasnica grupacije Biznis Media Group i Manuela Šola Oršić, direktorica tvrtke Abrakadabra integrirane komunikacije.

Za menadžera godine u javnim poduzećima proglašen je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković. Za najboljega menadžera u inozemnim poduzećima koja djeluju u Hrvatskoj proglašen je direktor tvrtke Knauf Hrvatska Stjepan Rak. Za poduzetnika godine izabran je Zvonko Biljecki, predsjednik Uprave i vlasnik tvrtke Geofoto, u kategoriji projektnoga menadžmenta dobitnik ovogodišnjeg priznanja CROMA-e je Darko Petričević, direktor tvrtke Vemos iz Marije Bistrice.

Nagradu CROMA-e za životno djelodobio je osnivač i suvlasnik tvrtke Zagrebtrans, Milan Mejaški. Tvrtke nagrađenih menadžera su po podacima CROMA-e ove godine otvorile 338 novih radnih mjesta, a njihov zajednički ukupni prihod tijekom 2008. godine iznosio je 5,97 milijardi kuna. Predsjednik CROMA-e Vladimir Ferdelji, rekao je na dodjeli nagrada da je kriza razotkrila hrvatske slabosti u ekonomiji. 'Živimo bolje nego što radimo, a trošimo više nego što stvaramo. Kriza je razbila čarobno ogledalo u koje smo dosad gledali i pokazala nam kakvi smo', rekao je Ferdelji.

Izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Dubravko Radošević rekao je da onaj tko danas posluje dobro, daje posebno velik doprinos razvoju Hrvatske. Dodao je da je impresioniran rezultatima koje su postigli dobitnici CROMA-inih nagrada. 'Oni su najbolji od najboljih i cjelokupnoj javnosti daju pozitivan primjer', rekao je Radošević.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene