Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnosti krize

Predsjednik gospodarske komore BiH upozorava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Jago Lasić upozorio je kako bi BiH mogla biti najviše pogođena gospodarskom krizom od svih zemalja u susjedstvu a nije isključio ni opasnost od povlačenja stranih investicija.

'Nije isključen ni najgori mogući scenarij koji bi se mogao dogoditi BiH, a to je da se povuče strani kapital jer smo proglašeni rizičnim područjem', rekao je Lasić na konferenciji za novinare zu Mostaru. Strani će investitori zaštititi svoja ulaganja, objasnio je Lasić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vidošević nije sretan zbog ostavke 'Premijerov je postupak neodgovoran' Slika nije dostupna Ispred parlamenta Oko 20.000 prosvjednika protiv 'narančaste' vlasti u Kijevu

Najavljene mjere federalne vlade protiv krize nazvao je lošim predizbornim obećanjima, tvrdeći da one neće pomoći popravljanju poražavajućih gospodarskih pokazatelja u prva dva mjeseca ove godine. Industrijska proizvodnja u BiH u prva dva mjeseca manja je za 13 posto nego u istome razdoblju prošle godine, podsjetio je Lasić.

Po njegovim riječima, zabilježen je i pad izvoza za 22 posto, ali i uvoza koji je za 23 posto manji nego u dva prva mjeseca prošle godine. BiH je i u prva dva mjeseca ostvarila najveći vanjskotrgovinski promet s Njemačkom, Hrvatskom i Italijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene