Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpisan ugovor o prijenosu dionica LRH na grad Opatiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporazum o prijenosu 25 posto plus jedne dionice Liburnia Rivera hotela d.d. na grad Opatiju, odnosno prijenosu 75.661 redovite dionice, svake nominalne vrijednosti 3.200 kuna, potpisali su predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju, grada Opatije i Uprave LRH.

Ugovor su, u nazočnosti predsjednika Vlade RH, dr. Ive Sanadera, potpisali predsjednik HFP-a Grga Ivezić, opatijski gradonačelnik Amir Muzur i predsjednik Uprave Liburnia Rivera hotela Kristijan Staničić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U slučaju 'Maestro' ponovno svjedočio predsjednik HFP-a Slika nije dostupna Predsjednik HFP-a svjedočio o slučaju Maestro

Potpisnici sporazuma suglasili su se da će LRH steći vlasništvo na dijelu nekretnina koje koristi, a koje su bile predmetom sudskog spora u kojemu je opatijska gradska uprava tražila povrat vlasništva dijela nekretnina LRH.

Određeno je da će Opatija predati tabularne isprave za prijeporne nekretnine samo ako tužbe, koje su podignuli holdinzi Dom i SN, budu odbijene, a HFP se obvezao da će nastaviti postupke protiv holdinga u svezi dionica LRH i poduzeti sve da se završe u korist HFP-a.

Ako bi holdinzi uspjeli u zahtjevu da im se prepusti paket s više od 80 posto dionica LRH, a Opatija izgubi kontrolni paket dionica, HFP će u roku od 6 mjeseci nadoknaditi dionice i prenijeti ih na Opatiju. HFP bi dionice nadoknadio iz vlastita portfelja, kupnjom na tržištu ili na bilo koji drugi način.

Sporazum će stupiti na snagu kada ga odobre mjerodavna tijela svih strana u sporazumu te kada Državno odvjetništvo RH izda mišljenje o njegovoj zakonitosti.

Premijer Sanader istaknuo je kako je potpisivanjem ugovora o prijenosu dionica LRH-a Opatija dobila snažan zamah za razvoj turizma te da će Vlada poduprijeti i druge opatijske projekte.

Gradonačelnik Muzur je ocijenio da je ovim razriješeno najvažnije razvojno pitanje regije, ispravljena greška u privatizaciji LRH te da je na najbolji način pokazano kako se može provesti decentralizacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene