Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugovor vrijedan 3,5 milijuna eura

Pokrenuta proizvodnja proteza kuka i koljena u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik događaj za Hrvatsko gospodarstvo i zdravstvo sigurno je današnje pokretanje proizvodnje novih proteza umjetnog kuka i koljena, tvrtke Instrumentarije.

S talijanskom tvrtkom Samo Biomedica potpisan je ugovor vrijedan vrtoglavih 3 i pol milijuna eura. Prve operacije s novom endoprotezom očekuju se do kraja ove godine, a ugradnja će stajati između 4 i 5 tisuća kuna. Premijerka Kosor svečano je pokrenula proizvodnju. 'Sasvim sigurno to znači nešto novo i jako važno za Hrvatsko gospodarstvo, ali za živote mnogih građana Republike Hrvatske', istaknula je premijerka Kosor.

Pročitajte i ovo Pada cijena šećera - 1 Dobre vijesti U moru porasta cijena, jedan proizvod uskoro bi mogao pojeftiniti: "Cijena tone na europskom tržištu pala je s 1000 na 800 eura" HZZO veće cijene brojnih pomagala HZZO je na liste stavio nove lijekove: Napravljen važan iskorak za oboljele od dijabetesa tip 2

'Za nas je svakako iskorak u kojem ćemo osim ovih navedenih aktivnosti kao povećanje izvoza u značajnoj mjeri dobiti i povećanje razvojnog potencijala, povećanje tehnološkog potencijala i naravno zajedno sa talijanskim partnerom nastupiti u 25 europskih zemalja', rekao je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Instrumentarije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene