Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velik događaj za Hrvatsko gospodarstvo i zdravstvo sigurno je današnje pokretanje proizvodnje novih proteza umjetnog kuka i koljena, tvrtke Instrumentarije.


S talijanskom tvrtkom Samo Biomedica potpisan je ugovor vrijedan vrtoglavih 3 i pol milijuna eura. Prve operacije s novom endoprotezom očekuju se do kraja ove godine, a ugradnja će stajati između 4 i 5 tisuća kuna. Premijerka Kosor svečano je pokrenula proizvodnju. 'Sasvim sigurno to znači nešto novo i jako važno za Hrvatsko gospodarstvo, ali za živote mnogih građana Republike Hrvatske', istaknula je premijerka Kosor.

Vezani članci Obitelj Stanić Nekad nisu mogli ni do kredita, a danas su njihovi proizvodi dio najpoznatijih zgrada na svijetu Lana Jurčević Lana Jurčević objavila djelić pjesme i spota kojim će se predstaviti svjetskoj publici

'Za nas je svakako iskorak u kojem ćemo osim ovih navedenih aktivnosti kao povećanje izvoza u značajnoj mjeri dobiti i povećanje razvojnog potencijala, povećanje tehnološkog potencijala i naravno zajedno sa talijanskim partnerom nastupiti u 25 europskih zemalja', rekao je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Instrumentarije.