Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak 150 radnika

Pevec otvara centre u Bjelovaru i Zadru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pevecov stečajni upravitelj Darko Šket najavio je skoro otvaranje Pevecovih centara u Bjelovaru i Zadru. Bjelovarska tvrtka u stečaju dala je otkaz 428 radnika u prodajnim centrima Bjelovara, Vrbovca, Zadra, Splita i Pule.

Šket je najavio pripremni plan otvaranja budući da je došlo do napretka tvrtke jer je sjedište tvrtke prebačeno u Bjelovar, što je glavni preduvjet za objedinjavanje stečaja zagrebačkog i bjelovarskog Peveca. Radnici u travnju će dobiti tri minimalca i 50 posto otpremnine putem Agencije za osiguranje radničkih potraživanja, piše Jutarnji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas Stravična nesreća kod Bjelovara: Muškarac (30) traktorom pregazio dijete Slika nije dostupna Ppstanak 1. hrvatskog trgovačkog lanca Stečaj Peveca ‘težak’ 1,9 milijardi kuna završen u kratkom roku

Uvjete za otvaranje bjelovarskog centra u kojem će raditi 40 do 50 radnika treba steći do veljače kako radnicima ne bi istekao otkazni rok. Šket je naveo kako postoji mogućnost zaključivanja ugovora o zakupu kod najmodavaca iz Zadra, Splita i Varaždina. 'Otprilike 150 djelatnika ćemo definitivno zadržati, a sudbina ostalih ovisit će o sudbini pojedinog centra' rekao je Šket te dodao kako će u tvrtki postaviti sustave kontrole koji se dosad nisu pravilno primjenjivali, zbog čega su robu iz tih centara otuđivali i trgovci i kupci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene