Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvorena trajektna luka u Rogaču vrijedna 40 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader svečano je otvorio novoizgrađenu trajektnu luku Rogač na otoku Šolti u koju je, najviše iz sredstava Vlade, uloženo 40 milijuna kuna.

Na svečanosti tim povodom Šoltani su posebno toplo pozdravili hrvatskog premijera koji je, kako su kazali, prvi premijer ili visoki dužnosnik koji je došao na ovaj otok u njihovoj povijesti.

Pročitajte i ovo Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni s otoka Raba po jakom nevremenu - 3 Akcije na Rabu i Šolti VIDEO Spašavali pacijente u kritičnom stanju po orkanskoj buri: Pogledajte dramatičnu snimku

Premijer Sanader je otvarajući novu modernu trajektnu luku istaknuo da je i ovo otvaranje dokaz jadranske orijentacije Hrvatske koju je Vlada proglasila prije četiri i pol godine.

'Ovakvim ulaganjima u otoke samo im vraćamo dug, a to dokazuje i činjenica da je ovo prva Vlada koja ima Ministarstvo mora i državnog tajnika za more. To ostaje trajna orijentacija jer je razvoj otoka mjerilo razvoja Hrvatske. Hrvatska je jaka koliko je jaka Šolta, Vis, Vukovar, a ne koliko su jaki Zagreb ili Split. Od danas ovaj otok na kome je ljetovao otac hrvatske književnosti Marko Marulić još je bliži Splitu čime je omogućeno da stanovnici Šolte, njih oko dvije tisuće, žive na otoku, a rade u Splitu', kazao je uz ostalo premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene