Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni staža, ni zdravstvenog...

'Otok znanja': Upravi ni traga, kao ni plaćama, radnici najavili štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaestak radnika hotela Koločep, u kojemu je zamišljen projekt 'Otoka znanja', bez plaće je već dva mjeseca.

S upravom hotela tvrde radnici, nemaju kontakta i unatoč pozivu nitko od uprave nije se pojavio na jutrošnjem skupu. Radnici su tako i dalje ostali bez odgovora na najvažnija pitanja, hoće li se i kada otvoriti hotel te kad će se odblokirati račun kako bi mogli primiti zaostale plaće. 'Ljudi koji su zaradili plaću ovo ljeto nisu dobili plaću. Živimo od ove plaće i nemam pet poslova, ja radima samo jedan', kazao je radnik hotela Pero Šoletić.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

>> Hotelima Koločep privremeno zabranjeno raspolaganje nekretninama

U dogovoru sa sindikatom najavljen je i štrajk. 'Plaću nemamo, zdravstvo nemamo, kao ni staž, nemamo ništa jer je sve blokirano', kaže radnica hotela Stane Dubelj. Povjerenik STUH-a Lovre Raffaneli kaže kako su im obračunali plaću za 12. mjesec, a nisu je uplatili. 'Stavili su je na poreznu karticu i pored toga su stavili duplo više za 12. mjesec nego što je stvarno u obračunu plaće koje je dobio radnik kao obrazac', kazao je.

Radnici za sadašnje stanje krive famozni projekt Otoka znanja, u koji su vlasnici obećavali ulaganje od čak 200 milijuna. Slična situacija događala se i prošle godine, ipak tada je banka hotelu Koločep odobrila zajam. Kako bi se ove godine to izbjeglo, radnici su se pokušali dogovoriti s upravom. Ipak, nitko od uprave radnicima se nije javio i nitko ne zna gdje su nestali.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene