Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbijeni prigovori 'Ingre' na odabir partnera za projekt 'Stubičke Toplice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavarstvo Krapinsko-zagorske županije danas je popodne odbilo prigovor zagrebačkog poduzeća "Ingre" d.d. protiv odluke o odabiru privatnog partnera za izvedbu zdravstveno-turističkog projekta Stubičke Toplice.

Naime, "Ingra" je u prigovoru istaknula da je natječaj za odabir
partnera proveden netransparentno i da nije osigurana ravnopravnost natjecatelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INGRA ODUSTALA CIOS I REOMA podnijeli zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga: "Razumljivo da nisu imali vremena, kad ih je Juričan vodio kod zastupnice Benčić" Slika nije dostupna Izgorjeli autobusi vrijedni 4 milijuna kuna

"Ingra" Županiji, odnosno Poglavarstvu, spočitava i odabir područja projekta. Kako se navodi u prigovoru, Općina Stubičke Toplice prodala je dio zemljišta na području projekta drugome ponuđaču, Sunce koncernu, koji je i odabralo Poglavarstvo, i to po vrlo niskoj cijeni.

Poglavarstvo je, odbacivši optužbe iz "Ingre", navelo kako nisu mogli utjecati na odluke matične općine.

Prigovoreno je i na ocjenu ponuda, a Poglavarstvo se u vezi s tim priklonilo mišljenju autora ocjene, savjetnika projekta dr. Ivana Vajića, međunarodnog savjetodavca za javno- partnerske projekte.

U zaključnom mišljenju ocjene ponude Vajić, među ostalim, navodi kako "Ingra" od dana javnog otvaranja ponuda do odabira ponuđača "vrši neviđen pritisak i lobiranje iz gospodarskih i političkih krugova da se prihvati njihova ponuda" i to ne samo na "članove Stručnog povjerenstva i Savjeta projekta nego i na članove Pogalavarstva.

Poglavarstvo je početkom studenog prihvatilo ponudu Sunce koncerna Jake Andabaka da po modelu javno-privatnog partnerstva sa Županijom realiziraju zdravstveno-turistički projekt Stubičke Toplice. 

Projekt se procjenjuje na oko 110 milijuna eura i to je najveće ulaganje u turizam kopnene Hrvatske, a trebao bi biti gotov u roku četiri godine nakon potpisivanja ugovora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene