Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poglavarstvo Krapinsko-zagorske županije danas je popodne odbilo prigovor zagrebačkog poduzeća "Ingre" d.d. protiv odluke o odabiru privatnog partnera za izvedbu zdravstveno-turističkog projekta Stubičke Toplice.


Naime, "Ingra" je u prigovoru istaknula da je natječaj za odabir
partnera proveden netransparentno i da nije osigurana ravnopravnost natjecatelja.

Vezani članci Slika nije dostupna Stubičke Toplice - JPP pod neobičnim okolnostima Slika nije dostupna Izgorjeli autobusi vrijedni 4 milijuna kuna

"Ingra" Županiji, odnosno Poglavarstvu, spočitava i odabir područja projekta. Kako se navodi u prigovoru, Općina Stubičke Toplice prodala je dio zemljišta na području projekta drugome ponuđaču, Sunce koncernu, koji je i odabralo Poglavarstvo, i to po vrlo niskoj cijeni.

Poglavarstvo je, odbacivši optužbe iz "Ingre", navelo kako nisu mogli utjecati na odluke matične općine.

Prigovoreno je i na ocjenu ponuda, a Poglavarstvo se u vezi s tim priklonilo mišljenju autora ocjene, savjetnika projekta dr. Ivana Vajića, međunarodnog savjetodavca za javno- partnerske projekte.

U zaključnom mišljenju ocjene ponude Vajić, među ostalim, navodi kako "Ingra" od dana javnog otvaranja ponuda do odabira ponuđača "vrši neviđen pritisak i lobiranje iz gospodarskih i političkih krugova da se prihvati njihova ponuda" i to ne samo na "članove Stručnog povjerenstva i Savjeta projekta nego i na članove Pogalavarstva.

Poglavarstvo je početkom studenog prihvatilo ponudu Sunce koncerna Jake Andabaka da po modelu javno-privatnog partnerstva sa Županijom realiziraju zdravstveno-turistički projekt Stubičke Toplice. 

Projekt se procjenjuje na oko 110 milijuna eura i to je najveće ulaganje u turizam kopnene Hrvatske, a trebao bi biti gotov u roku četiri godine nakon potpisivanja ugovora.