Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maloprodajne cijene naftnih derivata od ponoći su na benzinskim crpkama poskupjele za 13 do 16 lipa po litri.


Tako su treći tjedan za redom cijene naftnih derivata porasle, pri čemu su motorni benzini poskupili za oko 2,1 posto, dok su u postotku najviše, za gotovo 3,5 posto, poskupili loživo ulje i plavi dizel. Kako je objavljeno na internetskim stranicama INA-e, na benzinskim postajama INA-e noćas od ponoći pa u sljedećih tjedan dana eurosuper 95 prodavat će se po 7,71 kunu po litri, ili 16 lipa više od dosadašnjih 7,55 kuna.

Vezani članci Obrtnici: Ilustracija - 6 Stižu presude u korist Državnog inspektorata zbog nepoštene i agresivne poslovne prakse pojedinaca Ilustracija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

Nova cijena supera 95 je 7,61 kunu po litri (do sada 7,46 kuna), a cijena supera plus 98 porasla je s dosadašnjih 7,61 kunu na 7,77 kuna. Uz poskupljenje za 2,3 posto, ili za 16 lipa po litri, nova cijena eurodizela je 7,15 kuna po litri (do sada 6,99 kuna), a dizela 7,04 kune (do sada 6,88 kuna). Za 13 lipa po litri poskupio je plavi dizel, pa mu je nova cijena 3,98 kuna po litri, što je 3,4 posto viša cijena od dosadašnjih 3,85 kuna.

Nova cijena loživog ulja je 4,45 kuna po litri, što je 15 lipa ili gotovo 3,5 posto više od dosadašnjih 4,30 kuna. Poskupljenje za 3,5 posto ujedno je i najveće dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena i to prema novom pravilniku o utvrđivanju cijene naftnih derivata, koji se primjenjuje od sredine rujna. Prema tom pravilniku, cijene derivata mogu se korigirati svaki tjedan, a korekcija ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju